search
Sök
menu
Meny
Sök

Receptionist, vuxenutbildning

I yrkesutgången som receptionist inom hotell och turism blir ditt främsta uppdrag att ge god service, sköta administration och arbeta för att gästerna ska trivas under deras hotellvistelse.

I yrket planerar du och genomför receptionsarbete, samordnar våningsservice och ansvarar för olika serveringar under dagen. Som receptionist arbetar du med att få gästerna på ett hotell att trivas. Du tar emot gästerna när de anländer och checkar in dem, det innebär att du registrerar gästerna och ger dem nödvändig information inför deras vistelse på hotellet. Du utvecklar kunskaper inom kommunikation, service och hur planerar och genomför arbetet på hotellet.

Som receptionist informerar du om hotellets service, hjälper gästerna med att boka bord på restauranger, informerar om sevärdheter eller bokar biljetter till nöjesevenemang. Andra arbetsuppgifter är att boka om flygbiljetter, beställa taxi och så vidare.

I utbildningen ingår ca 10 veckors APL.

Utbildningen bedrivs på gymnasienivå och ger en bra grund för dig som vill arbeta inom turismnäring eller fortsätta utbilda dig inom området inom Yrkeshögskola och högskola/universitet.

Utbildningens längd: 44 veckor

Receptionist, utbildningsinnehåll:

Kurs

Kurskod

Poäng

Drycker och ansvarsfull alkoholservering

DRYDRC0

100

Konferens 1

KONKOF01

100

Reception 1

RECREC01

100

Reception 2

RECREC01

100

Reception 3

RECREC01

100

Frukost- och bufféservering

SERFRU0

100

Våningsservice 1

VAIVAI01

100700 poäng

KONTAKT

Madeleine Frank
Studie- och yrkesvägledare