Servitör, vuxenutbildning
En servitör och servitris tar emot beställningar, ger råd och serverar mat och dryck till gäster. Du står för servicen på restaurangen och är därför ett viktigt ansikte utåt.
Du kommer att få kunskap inom såväl serveringshantverk och kundspsykologi som dryckeskunskap, vilket ger dig en bra grund för att kunna arbeta både i en matsal och i en bar. Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska moment. Du kommer också att få möjlighet att praktisera på olika restauranger och krogar.
Utbildningsstart: Alla kursstarter under året
Ansökningsperiod: Se länk nedan
Läs mer om ansökningsperioder och studiestarter
Utbildningslängd: ca 56 veckor
Studieform: Klass
I utbildningen ingår APL (Arbetsplatsförlagd lärande).
Förutsättningar för att studera på utbildningen: Kunskaper motsvarande svenska/svenska som andraspråk från grundskolan eller från grundläggande nivå
Kurs | Kurskod | Poäng |
---|---|---|
Drycker och ansvarsfull alkoholservering | DRYDRC0 | 100 |
Drycker | DRYDRY0 | 100 |
Hygien | HYGHYG0 | 100 |
Livsmedels- och näringskunskap 1 | LIVLIV01 | 100 |
Mat och dryck i kombination | MACMAT0 | 100 |
Matlagning 1 | MALMAL01 | 100 |
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel | MÅTBRC0 | 100 |
Arrangemang | SERARR0 | 100 |
Matsalshantverk | SERMAF0 | 100 |
Servering 1 | SERSER01 | 100 |
Servering 2 | SERSER02 | 200 |
Service och bemötande 1 | SEVSEV01 | 100 |
Service och bemötande 2 | SEVSEV02 | 100 |
Totalt 1400 poäng |