Servitör, vuxenutbildning

En servitör och servitris tar emot beställningar, ger råd och serverar mat och dryck till gäster. Du står för servicen på restaurangen och är därför ett viktigt ansikte utåt.

Du kommer att få kunskap inom såväl serveringshantverk och kundspsykologi som dryckeskunskap, vilket ger dig en bra grund för att kunna arbeta både i en matsal och i en bar. Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska moment. Du kommer också att få möjlighet att praktisera på olika restauranger och krogar.

Utbildningsstart: Alla kursstarter under året

Ansökningsperiod: Se länk nedan

Läs mer om ansökningsperioder och studiestarter

Utbildningslängd: ca 56 veckor

Studieform: Klass

I utbildningen ingår APL (Arbetsplatsförlagd lärande).

Förutsättningar för att studera på utbildningen: Kunskaper motsvarande svenska/svenska som andraspråk från grundskolan eller från grundläggande nivå.

Vid frågor, vänligen kontakta Vägledningscentrum.

 

Utbildningsinnehåll

Kurs

Kurskod

Poäng

Drycker och ansvarsfull alkoholservering

DRYDRC0

100

Drycker

DRYDRY0

100

Hygien

HYGHYG0

100

Livsmedels- och näringskunskap 1

LIVLIV01

100

Mat och dryck i kombination

MACMAT0

100

Matlagning 1

MALMAL01

100

Branschkunskap inom restaurang och livsmedel

MÅTBRC0

100

Arrangemang

SERARR0

100

Matsalshantverk

SERMAF0

100

Servering 1

SERSER01

100

Servering 2

SERSER02

200

Service och bemötande 1

SEVSEV01

100

Service och bemötande 2

SEVSEV02

100



Totalt

1400 poäng