search
Sök
menu
Meny

Yrkeshögskolan Jönköping

Interiör från utbildningslokal, programmering. En man sitter vid ett arbetsbord med ryggen mot oss.

Genom att studera på en Yrkeshögskola (Yh) får du möjlighet att utbilda dig till ett yrke som är särskilt efterfrågat på arbetsmarknaden.

Utbildningarna på Yrkeshögskolan Jönköping är framtagna av arbetslivet efter deras kompetensbehov. En del av din utbildningstid är förlagd på en arbetsplats/hos ett företag.

Du kan till exempel studera till:

 • Trafiklärare
 • Projektledare inom lagerlogistik
 • Värdeskapande logistik
 • Automation och robotingenjör
 • El-projektör
 • Elkraftingenjör
 • CNC blått certifikat - automation
 • Svetsspecialist och Svetsinspektör- IWS, IWI-S
 • Polymeringenjör
 • Produktionsutvecklare

YH-utbildningar utvecklas och genomförs i nära samarbete med näringsliv och organisationer.

Tekniska Högskolan i Jönköping är ansvarig utbildningsanordnare till de flesta av våra utbildningar och utbildningen genomförs av Yrkeshögskolan Jönköping (Jönköpings kommun).

Nya utbildningar till Jönköping 2019

Nyligen presenterade Myndigheten för Yrkeshögskolan de nya Yh-utbildningar som beviljats och kommer att ingå i Yrkeshögskolan med en första start under hösten 2019. Av de totalt 1105 inkomna ansökningarna om att bedriva Yh-utbildning har myndigheten beviljat 496. För Yrkeshögskolan i Jönköping handlar det om två nya utbildningar:

 • Samhällsbyggnad och byggteknik: VA-projektör 200 Yhp
 • Teknik och tillverkning: Process- och automationsingenjör 400 Yhp

Mer info om samtliga nya utbildningar i hela landet finna att läsa i länken nedan. 

Studieupplägg

Vi huserar i Hus 1 på Bäckadalsgymnasiet där vi har en egen avdelning med klassrum, pentry, robotsalar, arbetsrum med mera.

Studierna bygger mycket på eget ansvar med föreläsningar och handledning men även tid för eget arbete. Alla våra utbildningar har LIA (praktik) som görs ute på företag, där omsätts teori till praktik. Det går bra att göra LIA på det företag man arbetar på men det skall vara tid dedikerad för just Lärande i arbete (möjlighet att testa, göra fel, göra om och så vidare).

Att studera som vuxen

Vuxenstudier kan vara en stor omställning, speciellt om det kombineras med arbete. Vår erfarenhet är att det tar ett tag att komma in i studierna men med tid och engagemang klarar de studerande detta mycket väl. Extra stöd finns för den som så önskar. Vi fokuserar på individens egen förmåga att ta ansvar och klara av uppgifter - struktur och stöd hjälper vi gärna till med.

Skolan har en strikt policy om ömsesidig respekt för varandra. Det skall vara tillåtande och roligt att studera (men så klart lite jobbigt ibland, det krävs en arbetsinsats när nya kunskaper tillkommer).

Vill du veta mer eller besöka oss? Hör av dig till oss.

Kontakt

Andreas Ogenblad
Utbildningskoordinator
Tfn 072-233 67 97 (växel)
Officiell e-postadress
Tfn 072-233 67 97 (växel)

Anders Rickman
Verksamhetschef
Tfn 076-815 38 00

Cathrine Dånsjö
Utbildningsledare
Tfn 070-263 15 17

Elisabeth Berglund
Utbildningsledare
Tfn 072-231 44 04