search
Sök
menu
Meny

Hållbar produktion - Plast- och Polymeringenjör, 400 Yhp

Jönköpingsregionen är Sveriges polymercentrum. I samarbete med branschorganisationer och regionens polymerföretag har vi utformat en utbildning som ger dig den senaste kompetensen inom polymerteknik.

Den här utbildningen är tänkt för dig som har en teknisk bakgrund och vill vara med och utveckla en framtidsbransch. Under utbildningen får du möjlighet att vidareutveckla och fördjupa dina kunskaper inom plastområdet. Du får lära dig att arbeta med och får förståelse för plasters uppbyggnad och användning, konstruktion av plast, olika tillverkningsmetoder för plast, projektledning med mera. 

I undervisningen utbildas du av lärare med lång erfarenhet från plastbranschens olika områden. I utbildningens ledningsgrupp ingår representanter från bland annat IKEM, Emballator, Engel, Fristad Plast, Polymercentrum, Prototal, Ultrapolymers Nordic.

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Som studerande är du också berättigad till stöd från CSN.

LIA – Lärande i arbete
Våra yrkesutbildningar lägger stor vikt vid praktiska färdigheter och att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke och kunna få rätt arbete direkt efter utbildningen. Därför är Yh-utbildningen en inspirerande kombination av teori och praktik. 25 procent av utbildningen består av praktik i form av LIA ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen. Vi gör också spännande studiebesök och får lyssna till inspirerande gästföreläsningar från branschprofiler.

Examen
Yrkeshögskoleexamen inriktning Hållbar produktion - Plast och Polymeringenjör

Vill du veta mer om utbildningen är du välkommen att kontakta oss!

Kontakt

Therese Wikström
Utbildningsledare
Tfn 072 233 67 97

Anders Rickman
Verksamhetschef
Tfn 076-815 38 00