search
Sök
menu
Meny

Fortsatt hjälp för dig som är 70 år och äldre

Äldre kvinna i dörr som tar emot matleverans.

Vi hjälper dig som är 70 år och äldre med inköp av mat och mediciner.

Den 31 maj 2021 avslutar Frivilligcentralen denna verksamhet. Det beror på att regionen räknar med att medborgare över 70 år ska vara färdigvaccinerade vid den tidpunkten.

Du som är 70 år och äldre kan få hjälp att handla mat och mediciner, receptbelagd som receptfri, och få den hemlevererad.

Ring till Kontaktcenter på telefonnummer 036-10 50 00 (gärna 2-3 dagar innan du önskar få hjälp). Vardagar kl. 09.00–12.00.

Vill du ha kontakt med någon som är i samma situation som du över telefon? Se under rubriken "Vill du ha en telefonvän?" längre ned på denna sida.

Har du behov av mer service i ditt hem kan du ansöka om kommunal hemtjänst via Kontaktcenter på telefonnummer 036-10 50 00. 

Vad händer när jag tar kontakt?

Då får du prata med en person som tar emot ditt ärende. Du får berätta om vad du vill ha hjälp med och vi tar också emot dina kontaktuppgifter.

Vad händer sen?

Kommunen tar kontakt med Frivilligcentralen som fördelar uppdraget. Vi använder oss av kommunal personal, volontärer från olika organisationer, föreningar och sammanslutningar i Jönköpings kommun.

Efter det att vi fått in ditt uppdrag kontaktar en volontär dig och ni kommer överens om hur uppdraget ska genomföras och hur betalningen av exempelvis matvarorna ska ske.

Kostar det något för mig att få hjälp?

Nej, hjälpen är kostnadsfri. Du betalar endast för varorna du handlar.

Vill du ha en telefonvän?

Huskvarna väntjänst: Ring till äldrekonsulenten Jenny 036-107386 och be om att få tala med någon genom väntjänst. Därefter kommer en volontär ringa upp dig för ett samtal.

Jönköpingslinjen: Gillar du att prata med människor, ring in till Jönköpingslinjen. Du kopplas ihop i ett gruppsamtal om max 5 personer. Läs mer i länken nedan eller hör av dig till kontaktcenter 036-10 50 00.

Jönköpingslinjen

Frivilligcentralen – hjälp oss hjälpa andra

Frivilligcentralen samordnar och förmedlar frivilligt arbete i Jönköpings kommun och fungerar som en social arena för personer som är i behov av gemenskap, stöd och uppmuntran.

Frivilligcentralen - hjälp oss att hjälpa andra