search
Sök
menu
Meny

Till dig som är 70 år eller äldre

Illustration med vantar som gör ett hjärta.

När restriktionerna för dig som är 70 år eller äldre ändrades tog kommunen beslut om att vår tillfälliga insats med inköp och utkörning av mat och mediciner också skulle upphöra. Men det finns fortfarande hjälp och stöd att få om du behöver.

Till och med den 22 december kan du få hjälp med att handla och köra ut receptbelagd som receptfri medicin eller matinköp.

Ring till Kontaktcenter på telefonnummer 036-10 50 00 (gärna 2-3 dagar innan du önskar få hjälp). Vardagar kl. 09.00–12.00

Sista dag för beställning är den 16 december.

Behöver du hjälp efter den 22 december finns flera olika privata och ideella organisationer och företag som hjälper till med ärenden i pandemitider.

Har du behov av mer service i ditt hem kan du ansöka om kommunal hemtjänst via Kontaktcenter på telefonnummer 036-10 50 00. 

Observera att du som redan har kommunal hemtjänst inte alls påverkas av denna förändring.

Vad händer när jag tar kontakt?

Då får du prata med en person som tar emot ditt ärende. Du får berätta om vad du vill ha hjälp med och vi tar också emot dina kontaktuppgifter.

Vad händer sen?

Kommunen tar kontakt med Frivilligcentralen som fördelar uppdraget. Vi använder oss av volontärer från olika organisationer, föreningar och sammanslutningar i Jönköpings kommun.

Efter det att vi fått in ditt uppdrag kontaktar en volontär dig och ni kommer överens om hur uppdraget ska genomföras och hur betalningen av exempelvis matvarorna ska ske.

Kostar det något för mig att få hjälp?

Nej, hjälpen är kostnadsfri. Du betalar endast för varorna du handlar.

Frivilligcentralen - hjälp oss hjälpa andra

Frivilligcentralen samordnar och förmedlar frivilligt arbete i Jönköpings kommun och fungerar som en social arena för personer som är i behov av gemenskap, stöd och uppmuntran.

Frivilligcentralen - hjälp oss att hjälpa andra