Kontakta bygglovavdelningen

Här finns information om hur du kan kontakta oss om du har frågor inför att du ska börja bygga, eller om du har ett pågående ärende hos oss.

Läs först igenom här på webbsidorna om vad som gäller kring olika byggnationer. Vår guide för olika byggåtgärder ger svar på många frågor om vad som gäller för just det du ska bygga eller förändra:

Guide för olika byggåtgärder 

Bygglovsprocessen – så går det till att söka bygglov

Frågor och svar om bygglov

Om du inte hittar informationen här på webben finns olika sätt att få kontakt med bygglov­avdelningen med dina frågor.

Rådgivning inför din ansökan eller anmälan

Ring till oss

Om du har frågor inför en ansökan eller anmälan kan du kontakta en bygglovkoordinator. Vi kan svara på dina frågor via telefon, mejl eller vid ett personligt möte.

Ring Kontaktcenter på telefon 036-10 50 00 och be om att få prata med en bygglovkoordinator.

Är ingen bygglovkoordinator tillgänglig?

Du kan alltid skicka ett meddelande genom att använda e-tjänsten nedan. Ange hur du vill bli kontaktad, så återkommer vi till dig.

Ställ din fråga via e-tjänst

Du kan ställa din fråga digitalt till oss via e-tjänsten nedan. Vi hanterar frågorna löpande i den turordning de kommit in till oss. Vi återkommer med svar till dig när vi utrett din fråga. Beroende på vad frågan handlar om varierar svarstiden. I de flesta fall får du svar inom fem arbetsdagar.

Träffa oss varje månad – Träffa bygglovavdelningen

Vi erbjuder 15 minuters personlig rådgivning en gång i månaden. Du väljer om du vill träffa oss på plats i Juneporten, Västra Storgatan 16 eller i ett digitalt möte via Teams. Boka din tid i e-tjänsten nedan. Vi tar även emot drop-in besök i mån av tid.

Nästa tillfälle är onsdag 6 december kl. 13.00–17.00

Vid rådgivningen kan du ställa frågor inför ett bygglov eller en anmälan, till exempel:

  • Vad gäller för just min fastighet?
  • Hur mycket får jag bygga?
  • Hur gör jag en ansökan?
  • Vilka handlingar ska jag skicka in?

Energicentrum finns också på plats och erbjuder kostnadsfri energi- och klimatrådgivning och kan svara på frågor om till exempel energiförbrukning, solceller, laddboxar för elbilar m.m.

Läs mer om Energicentrum här

Boka din tid senast tisdag 5 december via e-tjänsten nedan. Kort efter detta tillfälle publicerar vi nytt datum för kommande månad.

Boka ett personligt möte med oss

Vill du ha rådgivning innan du skickar in en ansökan till oss? Har du många frågor inför ditt byggprojekt? Då kan du boka tid med oss för ett personligt möte, antingen fysiskt eller digitalt via Teams. Skriv i e-tjänsten nedan att du vill träffa oss och vad du vill diskutera. En bygglovkoordinator kontaktar dig för att boka in en tid.

Kontakt i ett pågående bygglovs- eller anmälnings­ärende

Ring till din handläggare

Så snart ditt ärende har fått en handläggare får du information om vem din handläggare är.

För att prata med din handläggare ringer du via Kontaktcenter på telefon 036-10 50 00.

Är din handläggare inte tillgänglig kan du alltid skicka ett meddelande genom att använda e-tjänsten nedan. Din handläggare återkommer till dig.

Skicka meddelande till din handläggare

För att skicka ett meddelande till din handläggare använder du e-tjänsten nedan.

I den här e-tjänsten kan du bara skicka textmeddelanden. Din handläggare återkommer till dig.

Boka ett möte med din handläggare

Har du många frågor om ditt ärende? Vill du träffa din handläggare för att ställa frågor om ditt ärende? Då kan du boka tid med din handläggare för ett personligt möte, antingen fysiskt eller digitalt via Teams.

Skicka ett meddelande i e-tjänsten nedan att du vill ha ett möte och vad du vill diskutera. Din handläggare kontaktar dig för att boka in en tid.

Senast granskad/publicerad: