search
Sök
menu
Meny

Söka bostad i Jönköpings län

Behöver du snabbt hitta en bostad nära Jönköping? För att öka dina chanser kan du söka i hela Jönköpings län, och kanske lite längre än så. Pendlingsavståndet behöver inte bli så stort.

Efterfrågan på lägenheter i kommunen är som störst nära Jönköping.  För att öka dina chanser att snabbt få ett boende kan du söka i hela Jönköpings län. Ofta finns det lediga bostäder om du är beredd att söka lite längre bort från Jönköpings tätort.

Alla kommuner i länet ligger inom en timmes pendelavstånd. Det finns ett väl utbyggt nät av allmänna kommunikationer över hela länet.

Om du hyr en bostad utanför Jönköpings kommun så är det lättare att därifrån söka dig vidare in mot de mer centrala delarna. Du får dessutom boendereferenser som hjälper dig vidare i sökandet.

På kommunernas webbplatser kan du söka vidare för att hitta hyresvärdarna – både de kommunala bostadsbolagen och privata hyresvärdar (se länkar här på sidan, även länk till länskarta på Länstrafikens webbplats). Här är några exempel på avstånd. 

  • Vaggeryd - 25 km till Torsvik, 34 km till centrala Jönköping
  • Habo - 9 km till Bankeryd, 17 km till centrala Jönköping
  • Aneby - 38 km till Huskvarna
  • Nässjö - 27 km till Tenhult 
  • Ödeshög - 32 km till Gränna

Sök gärna även på kommuner utanför länet, utifrån vilket område du är intresserad av.