search
Sök
menu
Meny
Sök

Kontakta bygglovavdelningen

Här finns information om hur du kan kontakta oss om du har frågor inför att du ska börja bygga.

Läs först igenom här på webbsidorna om vad som gäller kring olika byggnationer. Vår guide för olika byggåtgärder ger svar på många frågor om vad som gäller för just det du ska bygga eller förändra:

Guide för olika byggåtgärder 

Bygglovsprocessen – så går det till att söka bygglov

Träffa bygglovavdelningen - fråga om ditt byggprojekt

Onsdag 1 juni* kl. 13-18 håller vi öppet för förbokade möten i Juneporten eller via Teams. Vi svarar på bygglovrelaterade frågor genom 15 minuters rådgivning per person. Boka din tid i förväg och kom förberedd.

Här kan du ställa frågor inför en bygglovsansökan eller anmälan, till exempel:

  • Vad gäller för just min fastighet?
  • Hur mycket får jag bygga?
  • Hur gör jag en ansökan?
  • Vilka handlingar ska jag skicka in?

Den 1 juni kommer även Energicentrum finnas på plats, passa på att träffa dem i samband med ditt möte med bygglovavdelningen. Energicentrum erbjuder opartisk, kostnadsfri energi- och klimatrådgivning om till exempel solceller, energiförbrukning och laddboxar för elbilar m.m.

Läs mer om Energicentrum här

Boka din tid med bygglovavdelningen senast den 31 maj kl. 17 genom att ringa Kontaktcenter på tel. 036-10 50 00.

Du väljer om du vill träffa oss på plats i Juneporten, Västra storgatan 16 eller i ett digitalt möte via Teams. Om du väljer digitalt möte kommer du få en bokning senast samma dag som mötet äger rum.

Innan mötet är det bra om du har tänkt igenom vad du vill göra. Du behöver ange adress eller fastighetsbeteckning och om du har ritningar kan vi även titta på dessa.

*Vi håller öppet för förbokade möten på plats eller digitalt en gång i månaden.

Ställ din fråga digitalt

Om du inte hittar informationen här på webbplatsen kan du ställa din fråga i e-tjänsten nedan.

Just nu får vi in många frågor, varav de flesta är komplexa och behöver utredas innan vi kan återkomma med svar. Därför tar det för tillfället längre tid innan du får svar från oss. Vi hanterar frågorna löpande i den turordning de kommit in till oss. Vi återkommer med svar till dig när vi utrett din fråga, inom ca 2 veckor. Tack för din förståelse.

Pågående ärende - innan lovbeslut

Om du har ett pågående ärende kan du boka en telefontid med din bygglovhandläggare. Du bokar din tid genom att ringa kontaktcenter, telefon 036-10 50 00.