search
Sök
menu
Meny
Sök

Trygghetsboende för dig över 70 år

Trygghetsboenden är helt vanliga lägenheter, med vanlig utrustning. Enda skillnaden mot vanliga bostäder är att den som ansöker måste ha fyllt 70 år.

Trygghetsboenden finns tillgängliga både som hyres- och bostadsrätter. I ett trygghetsboende ligger särskild fokus på att du som boende ska känna dig trygg och säker i din bostad. Där finns trygghetsvärdar tillgängliga. Boendena är även utmärkta för dig som söker gemenskap och aktiviteter då det erbjuds gemensamma ytor för hyresgäster.

Vad är ett trygghetsboende?

Ett trygghetsboende är en boendeform för dig som har fyllt 70 år. Det är vanliga lägenheter med vanlig utrustning och utan personal, till skillnad från ett äldreboende. Fokus ligger på trygghet och gemenskap med tillgång till gemensamma ytor och aktiviteter.

Ett trygghetsboende har närhet till kommunikationsförbindelser och samhällsservice. Under vissa tider finns även en bovärd eller trygghetsvärd på plats, och som arrangerar aktiviteter och hjälper till med praktiska uppgifter i fastigheten. Lägenheterna är tillgänglighetsanpassade för att göra det enkelt för dig som har behov av rullator eller rullstol.

Hur söker jag trygghetsboende?

Bostads AB Vätterhem driver trygghetsboendet på Öxnehaga. När du har fyllt 70 år kan du ställa dig som sökande i lägenhetskö hos de hyresvärdar som erbjuder trygghetsboende. Bor ni två i ett hushåll räcker det med att en av er har fyllt 70 år.