search
Sök
menu
Meny
Sök

Klämmestorps jord- och grusförsäljning

På Klämmestorp kan du köpa jord- och grusprodukter.

Försäljning av storsäckar är slut för säsongen 2021. Tack för denna säsong! Möjligheten att hämta material med bilsläpkärra fortsätter som vanligt.

Du kan hyra släp av oss för transport av jord- och grusprodukter.

Öppettider helgfria vardagar:

  • Måndag–fredag: 07.00–16.00
  • Frukoststängt: 09.00–09.30
  • Lunchstängt: 13.00–13.30

Kompostjord

Allt trädgårdsavfall du och dina grannar lämnar på sortergården mals ner och komposteras under ett år. Resultatet är en jord som är fullproppad med nyttig näring och högt PH-värde, den bästa jordförbättringen buskar och planteringar kan önska sig. Kompostjorden är helt fri från tillsatser.

Anläggningsjord

Den här kvaliteten blandar vi själva av sandig åkerjord, trädgårdskompost, 0-8 grus och torvmull. Jorden är lucker och lättarbetad – perfekt för nyanläggning och renovering av gräsmattor. Två gånger per år gör vi en näringsanalys på jorden.

Planteringsjord

Vi har gödslat och kalkat en blandning av sandig åkerjord, trädgårdskompost och torvmull. Planteringsjorden har ett högt näringsvärde och hög mullhalt. Buskar, träd och köksland kommer växa så det visslar. Två gånger per år gör vi en näringsanalys på jorden.

Täckbark

Täckbarken består av lagrad tall- och granbark som siktats till en storlek mellan 0-40 mm. Täckbark motverkar ogräs, binder fukt och ger jorden en bättre ytstruktur. Dessutom skyddar den dina ögonstenar mot frost. Täckbarken är en ren naturprodukt.

Trädgårdsavfall lämnas på sortergård

Vi tar inte längre emot komposterbart trädgårdsavfall på Klämmestorp. Trädgårdsavfall lämnas istället på sortergården (se länk nedan). Avfallet kommer att användas till tillverkning av biogas.

Kontakt

Klämmestorp jordförädling
Klämmestorpsvägen 140
555 94 Jönköping (infart från Klämmestorpsvägen)

Telefon
036-10 76 44

Telefontid, helgfria vardagar
kl. 10.00–13.00

Öppettider, helgfria vardagar
kl. 07.00–16.00

Frukost- och lunchstängt
kl. 09.00–09.30 och 13.00–13.30