search
Sök
menu
Meny
Sök

Bada med hund, hundbad

En hund som står i vattnet. 

Här finns information om hundbad. Hundar är sommartid inte välkomna på kommunala friluftsbad men får gärna bada på andra badplatser om inget annat skyltas.

Enligt de kommunala hundföreskrifterna i Jönköpings kommun får hundar inte vistas på våra kommunala friluftsbad mellan 1 april och 30 september. På andra stränder gäller allemansrätten och hundar är välkomna att bada. Se kartbilder på var hundar får bada vid några av våra friluftsbad under rubriken Dokument.

Extra viktigt med visad hänsyn

Att bada med hund på en plats med andra badgäster innebär att det blir extra viktigt att visa särskild hänsyn. Det kan till exempel innebära att du har hunden kopplad då det kan finnas andra badgäster som är rädda för hundar, hundar kan vara skrämmande för små barn även om hunden är snäll.

Som hundägare har du alltid ansvar för din hund och vad den gör. Plocka alltid upp förorening efter din hund, även i skogen om det är friluftsområde. Hundförbudet gäller även kommunens inhägnade områden för bassängbad samt allmänna lekplatser.

Är hundbadplatsen vid Västersjön kvar?

I Jönköpings kommun finns det en badplats som varit skyltad som hundbad. Skyltningen har tagits ner eftersom det finns så många fler platser än vid Västersjön där du är välkommen att bada tillsammans med din hund.

Hitta dit: Kör till Västersjöns badplats. Sväng höger och följ sjön. Kör vidare och passera en bom (som går att öppna). Platsen finns ca 500 m sydväst om det kommunala friluftsbadet.