Varför välja Jönköping?

I Jönköpings kommun delar vi utsikter och utmaningar, idrotts- och mötesplatser, kultur- och föreningsliv, lag- och företagsanda. Här gror gemenskap och föreningsliv från blomstrande landsbygd till vibrerande stadsliv.

Jönköping är Sveriges nionde största kommun – och skulle enkelt kunna beskrivas som "den stora kommunen med den lilla stadens trygga hemkänsla". Boendeformerna är många och varierande. Här finns hyresrätter, bostadsrätter, radhus och villor. Och var du än väljer att bo har du nära till natur och vatten. Mitt i stan finns tre sjöar och en generös sandstrand med plats för avkoppling, sommar- och vinterbad.

Kommunen växer just nu med stor kraft och högt tempo, nya kvarter tar fram och stadskärnan vidgas. I takt med att vi blir fler utvecklas också utbud och möjligheter. Redan idag drivs här tusentals företag och organisationer – med stor branschbredd. Från ledande högteknologiska bolag till småskaliga uppstickare som konkurrerar med småländsk idékraft och framåtanda.

Välkommen att flytta in, bo, leva och bli en del av Jönköpings kommun.

Flytta till Jönköping, bo och leva här

Här kan du läsa om fördelarna med att bo, leva och jobba i Jönköpings kommun och få in information som kan vara bra att ha koll på inför en flytt hit. Välkommen till oss.