search
Sök
menu
Meny

Platser för sommarhäng i centrala Jönköping

Illustration över möblerad utemiljö.

I år gör Jönköpings kommun en satsning på att komplettera uteserveringarna med fyra möblerade platser för sommarhäng i centrala Jönköping. Platserna skapar möjligheter för att bland annat äta sin take-away-mat och är man flera i sällskapet kan man förstås välja att hämta från olika ställen.

Med rådande rekommendationer på grund av coronaviruset kan uteserveringarna inte möbleras lika tätt. Vi hoppas att denna satsning ska kunna avlasta uteserveringarna och samtidigt vara ett trevligt inslag i stadsmiljön i sommar, även för den som bara vill ta en paus, äta en glass eller sin egna matsäck.

Fyra platser kommer möbleras och ramas in; Hovrättstorget, Hoppets torg, Lillsjöplan och Rådhusparken. Förutom bord och stolar får platserna solskydd, belysning och planteringar.

I Rådhusparken kommer det också finnas en liten bod där man kan låna solstolar, sommarspel och böcker. Böckerna behöver man inte lämna tillbaka och har man en bok man inte längre behöver kan man lämna in den i boden. På väster är Trädgårdsgatan sommargågata, som också erbjuder sittmöjligheter.

Sommarhängen kommer iordningställas vecka 26 och finns kvar till slutet av augusti. Dagtid håller kommunala sommarjobbare koll på att platserna är i ordning.

Kart över de möblerade platserna för sommarhäng

Kartbild över platser med sommarhäng i centrala Jönköping.