Flamencoföreställning: ENTRE DOS

local_offer
Dans
Två kvinnor ligger på golvet, mittemot varandra. Mellan dom ligger rosor utspridda. Bilden är svartvit, men en ros, som ena kvinnan har i sin hand och sträcker mot den andra är blodröd.
Mer information
Datum: 26 mar
Tid: 17.00 – 18.20
Kostnad: 50 kr
Ålder: 13–15 år, 16–18 år, 18+
Plats: Lillstickan, Kulturskolan, Jönköping, Jönköping
Adress: Västra Storgatan 34, 553 15 Jönköping Jönköping
Jönköpings kommun
Telefon: 036-102166
Tillgänglighet
Handikapptoalett

"ENTRE DOS" - Premiär! Möt flamencodans, gitarr, rytmer och reciterade texter i en musikalisk och dansant helhet om tvåsamhetens och kärlekens olika ansikten.

”Entre Dos” är en nyskapad flamencoföreställning som handlar om kärlekens många ansikten. Vad kan uppsluka en människas hela väsen så mycket som just kärleken? Vi sveps in, sveps med, älskar, längtar, åtrår, vi blir besatta. Vi hatar, blir missunnsamma, men kan också hitta den innerliga tryggheten och långvariga äkta kärlek som dessa eventuella prövningar kan leda oss till. Föreställningen är skapad och framförs av Jönköpingsbördiga Ann Sehlstedt, flamencodansare och koreograf tillsammans med Robert Svärd, musiker och kompositör. Duon är ett par i verkliga livet och har under våren haft residens i Jönköping för att skapa föreställningen. ”Entre Dos” betyder ”mellan två” och duons fokus har varit att låta verket utforska, förutom kärleken, vad som händer i mötet mellan dans och gitarr. Det är ett intimt och avskalat flamencoformat där även inspelade reciterade texter får ta plats i form av översatta flamencoverser, dikter och specialskrivet material där spoken word möter flamencodans! Föreställningen avslutas med ett ca 20 minuter långt publikt samtal som leds av Ida Davidsson, vik. kultursekreterare för dans, Jönköpings kommun. Föreställningens längd: ca 55 min Koreografi och dans: Ann Sehlstedt Komposition och gitarr: Robert Svärd Kostym: Alicia Harris och Ann Sehlstedt Dikten Dos suspiros: Antonio Corpas reciterad av Roberto Gonzales Flamencovers solea: översatt och reciterad av Eva Norée Spoken word: skriven och framförd av Nils Jansson aka Henry Bowers Martinete: Antonio Gomez, El Turry Foto: Emelie Aspenberg Med stöd av Jönköpings kommun, region Jönköpings län och Kulturskolan Jönköping. Verket är en del av flamencofestivalen i Jönköping.

Biljettinformation

Biljetter 50 kr/person, förköp via www.jonkoping.se/kffbiljetter