search
Sök
menu
Meny
Sök

Normstorm

local_offer
HBTQI | Konst | Utställning
En person med svart tröja står med ryggen vänd. Ett halsband hänger runt halsen och en hand håller bort håret så att halsbandet i nacken blir synligt
Mer information
Datum: 21 apr - 28 aug
Tid: 17.30 – 15.00
Kostnad: 0 kr
Ålder: 13–15 år, 16–18 år, Alla åldrar
Plats: Jönköpings läns museum, Jönköping
Adress: Dag Hammarskjölds plats 2 Jönköping
Jönköpings läns museum
Telefon: 036-301873
Tillgänglighet
Handikapptoalett Hiss Rullstolsanpassning Rullstolsramp

Elever i några av kommunens högstadie- och gymnasieskolor har genom projektet Normstorm skapat konst som ifrågasätter normer.

Är vår stad en tolerant, öppen, trygg och kreativ stad? I projektet Normstorm har elever diskuterat samhällets olika normer och värderingar och i det arbetet skapat normkritisk konst. Resultatet visas på Jönköpings läns museum och i Juneporten. Motiven ställer frågor, väcker tankar och uppmuntrar till samtal och diskussioner kring normer och deras betydelse för jämställdhet och jämlikhet. Medverkande I årets utställning medverkar elever ifrån Junedalsskolan, LBS Jönköping, Vittraskolan, Alfred Dalinskolan och Per Brahegymnasiet. Normstorm är ett samarbete mellan skolorna, Jönköpings kommun, Kvinno- & tjejjouren Jönköping, Mediacenter Jönköpings län och Jönköpings läns museum. Projektet har drivits i kommunen sedan 2012. Vill du veta mer om projektet? Besök jonkoping.se/normstrom Vernissage Utställningen har vernissage 21 april kl. 17:30.

Biljettinformation

Fri entré