search
Sök
menu
Meny
Sök

Normstorm

local_offer
HBTQI | Konst | Utställning
En person med svart tröja står med ryggen vänd. Ett halsband hänger runt halsen och en hand håller bort håret så att halsbandet i nacken blir synligt
Mer information
Datum: 21 apr - 28 aug
Tid: 17.30 – 15.00
Kostnad: 0 kr
Ålder: 13–15 år, 16–18 år, Alla åldrar
Plats: Jönköpings läns museum, Jönköping
Adress: Dag Hammarskjölds plats 2 Jönköping
Jönköpings läns museum
Telefon: 036-301873
Tillgänglighet
Handikapptoalett Hiss Rullstolsanpassning Rullstolsramp

Elever i några av kommunens högstadie- och gymnasieskolor har genom projektet Normstorm skapat konst som ifrågasätter normer.

Är vår stad en tolerant, öppen, trygg och kreativ stad? I projektet Normstorm har elever diskuterat samhällets olika normer och värderingar och i det arbetet skapat normkritisk konst. Resultatet visas på Jönköpings läns museum och i Juneporten. Motiven ställer frågor, väcker tankar och uppmuntrar till samtal och diskussioner kring normer och deras betydelse för jämställdhet och jämlikhet.MedverkandeI årets utställning medverkar elever ifrån Junedalsskolan, Stadsgårdsskolan,LBS Jönköping, Vittraskolan, Alfred Dalinskolan och Per Brahegymnasiet.Normstorm är ett samarbete mellan skolorna, Jönköpings kommun, Kvinno- & tjejjouren Jönköping, Mediacenter Jönköpings län och Jönköpings läns museum. Projektet har drivits i kommunen sedan 2012. Vill du veta mer om projektet? Besök jonkoping.se/normstromVernissageUtställningen har vernissage 21 april kl. 17:30.

Biljettinformation

Fri entré