Guiderna på Rosenlunds herrgård och rosarium är både kunniga och underhållande. Din guide är en sann expert som tar med dig på en historisk resa på Rosenlunds herrgård eller lär dig mer om Sveriges finaste rosor.

Under maj till september erbjuder vi olika typer av guidningar. Du kan också, när som helst, koppla upp dig och lyssna på vår ljudguide om herrgårdens spännande historia.

Guidningar för allmänheten

Pris guidning, sommartid: 120 kr ink moms per person. Student eller pensionär 95 kr. Gratis för barn upp till 15 år.

Gruppbokning

För bokning eller frågor om grupper, vänligen kontakta Rosenlunds herrgård, vardagar kl. 8-16.

Pris för grupper: 2 000 kr exkl moms. Max 25 pers per grupp. Guidningen tar en timma.

Telefon: 036-10 53 90

E-post: rosenlundsherrgard@jonkoping.se.

Olika guidningar

Rosarievandring

Följ med på en vandring i vårt prisbelönta rosarium där du får ta del av historien om rosariet från första spadtaget till hur det ser ut idag. Du får ta del av rosen historia och vi berättar om några av rosariets 550 olika sorters rosor. När rosorna står i full blom möts du av en fantastisk rosdoft redan utanför rosariet!

Historisk vandring

Vi tar dig med på en historisk rundvandring i Rosenlunds herrgård där du får höra om familjen Posses historia och rekonstruktionen av en 1800-tals byggnad. Vandringen fortsätter ut i den rekonstruerade gustavianska parken från 1700-talet, där vi berättar den otroliga historien om hur Posses till.

Parkvandring

Välkommen till en vandring i vårt vackra parkområde. Här berättar vi om platsens spännande historia och trädgårdens uppbyggnad. Vi berättar om byggnaderna, rosariet och Posses park - en rekonstruerad gustaviansk park, även kallad ”Den gömda trädgården”.

Audioguide

Vi har en väldigt trevlig audioguide där du när som helst kan kopplar upp dig via en länk på vår hemsida med din smartphone och får en historisk berättelse uppläst. När cafét är öppet så kan du navigera dig inne i herrgården och med hjälp av en ritning placera dig på de olika platserna som berörs i berättelsen.

Audioguiden är gratis att lyssna på.

Ljudguide om Rosenlunds herrgård

Material för guider

Inloggning för guider

Senast granskad/publicerad:

Guidningar

Här hittar du information om guidningar på Rosenlunds herrgård och rosarium och hur du bokar det.

Rosariet ovanifrån med olika rabatter, planteringar, gångar och gräsytor.