Den 25-26 november kl. 11-17 arrangeras årets julmarknad på Rosenlunds herrgård och rosarium. Området, med sin charmiga atmosfär och vackra omgivning, kommer att förvandlas till en sagolik julkuliss.

Årets julmarknad bjuder på ett fullspäckat program, där du får möjlighet att utforska en rad olika lokala hantverkare och delikatesser. Utställarna kommer att finnas både inomhus men också utomhus i herrgårdsparken. För att sätta stämningen kommer det att spelas stämningsfull julmusik och Herrgårdens vänner finns också på plats med ett chokladhjul, där du kan vinna fina priser.

Barnaktiviteter

Träffa jultomten

Du kan inleda ditt besök i det mysiga tomterummet, där barnen får möjligheten att lämna sin önskelista till jultomten. Vi hoppas att detta blir ett magiskt ögonblick och ett minne som de kan bära med sig livet ut. Tomten är på plats kl 12-14 och 15-17 båda dagarna.

Ridturer i herrgårdsparken

Under hela helgen mellan kl. 14-16 erbjuder vi ridturer som är anpassade för barn i alla åldrar. Det blir en unik möjlighet att uppleva herrgårdsparkens naturskönhet från en ny och spännande vinkel - hästryggen!

Delta i reflexjakten

Det slutar inte där! Alla barn är också välkomna att delta i reflexjakten. Uppdraget är enkelt men utmanande: att hitta alla tomtar som har gömt sig i rosariet. Det blir en spännande och lärorik jakt men glöm inte att ta med dig ficklampa.

Läs mer om reflexjakten

Musik och teater

Kulturskolan står för underhållningen inne på herrgården på lördagen och bjuder på ett varierat program med stråkmusik, piano och gitarr. På söndagen kommer Teaterstickorna att uppträda utomhus med scener med julanknytning kl. 13, 14 och 15.

Aus Ayob som var med i årets säsong av Idol sjunger julsånger på söndagen kl. 12.30, 13.30 och 14.30.

Fika

Vårt café kommer att vara öppet under hela julmarknaden och erbjuder ett brett sortiment av fikaalternativ som passar alla smaklökar.

Dukningsutmaningen

Dukningsutmaningen som var ett nytt inslag under förra årets julmarknad kommer även tillbaka i år. Fyra utvalda profiler har fått i uppdrag att var och en skapa en unik och personlig juldukning i något av herrgårdens rum. Som besökare har du inte bara chansen att inspireras av dessa fantastiska dukningar, utan du får också vara med och rösta fram vilket bord som bäst fångar julens ande. Och som en extra bonus har du möjligheten att vinna biobiljetter i samband med din röst.

Fri entré - varmt välkommen till årets julmarknad!

Senast granskad/publicerad:

Upplev julen på Rosenlunds herrgård

Här presenterar vi vad som kommer hända runt jul på herrgården.

Julutsmyckning på Rosenlunds herrgård.