På Rosenlundsbadets relax finns flera möjligheter till olika typer av bad och bastubad. Du byter om i ett omklädningsrum som är gemensamt för damer och herrar, där finns även ombyteshytter och egna duschar. Inne på relaxen finns värdefack om du vill ta med pengar och värdesaker. 

I entréavgift till relaxavdelningen ingår även tillgång till övriga bassängerna och gymmet. Relaxen har 18-årsgräns förutom på söndagar då barn och ungdomar är välkomna i vuxens sällskap.

Relaxen på Rosenlundsbadet

Utbudet på relaxen

 • Relaxbassäng (35° C)
 • Torrbastu
 • Två ångbastu
 • Temaduschar
 • Kallvattenhinkar
 • Fotbadkar
 • Massagepool
 • Massage- och behandlingsrum
 • Avslappningsytor med utsikt ut över Jönköping och Huskvarna
 • Café och bar

Servering i relaxen

Café Doppet står för serveringen i relaxen, även av alkoholhaltiga drycker. Under perioden juni-september är serveringen inte tillgänglig men det går fint att köpa mat och dryck i Cafe Doppets servering i anslutning till äventyret. Mer information om utbud och priser, se länk längst ned på sidan.

Familjerelax

På söndagar är relaxavdelningen öppen för alla åldrar. Ungdomar och barn är välkomna i myndig persons sällskap (18-årsgräns). Relaxavdelningen är en lugn och tyst avdelning och avslappning är en stor del av upplevelsen. Därför är det viktigt att alla relaxgäster tar hänsyn till varandra. Bus och lek hänvisar vi till vår hopp- och äventyrsavdelning.

Bastusittning på Rosenlundsbadet

Beskrivning

Aufguss/bastusittning är en bastukultur från Tyskland då vatten och eterisk olja hälls på varma stenar i bastun. Doft och värme viftas sedan ut med en speciell handduksteknik. Våra bastusittningar är temabestämda efter doft/intensitet och är cirka 10 minuter långa med tre omgångar doft/viftning och avslutas med is.

Lugn och ro-en lugn sittning med långsammare och mer avslappnande drag med handduken. Doften som används ska ha en mer lugn påverkan på kroppen.
Heta vindar-varm sittning med kortare och starkare drag med handduken. Varm doft som ger energi.
Hot and cold-varm sittning, påminner om heta vindar i doft och viftning men med mer fokus på is och skillnaden varm och kallt.
Personalens val-personalen väljer vad det blir för sittning och doft

Tänk på:

 • Kom i tid. 
 • Du ska ha badkläder på dig och en handduk att sitta på.
 • Bastusittningen sker under tystnad.

Dag

Tema

Tid

Onsdag

heta vindar

18.00

Torsdag

personalens val

18.00

Fredag

hot & cold

17.30

Fredag

saltsittning

18.30

Lördag

heta vindar

12.00

Lördag

personalens val

15.00

Söndag, familjerelax

lugn och ro

12.00

Söndag, familjerelax

personalens val

15.00

 * Saltsittning i mosaikbastun. Under sommaren, juni, juli och augusti kör vi inga bastusittningar. Maj och september endast bastusittning på fredagar och lördagar.
Med reservation för ändringar.

Massage, boka behandling

På Rosenlundsbadet kan du boka 45 minuters massage. Våra massörer är utbildade friskvårdsmassörer. Efter avslutad behandling rekommenderar vi att du dricker mycket vatten. Obs! Medicinska åkommor behandlas inte.

Bokningsregler

Bokningsbara massagetider finns 4 kalenderveckor framåt. Nya tider släpps varje måndag klockan 10.00. Du måste avboka din massagetid senast 4 timmar innan bokad tid.

Senast granskad/publicerad:

Relax och behandling

Här finns information om Rosenlundsbadets relaxavdelning, tider för bastusittning och hur du bokar massagebehandling.

Person sitter och tar ett fotbad.