Kultur för barn, 0–12 år

Illustration med tre barn och ordet barnkultur. 

Här hittar du information om det kulturutbud som Jönköpings kommun erbjuder barn utanför skoltid.

Verksamheten är huvudsakligen förlagd till eftermiddagar/kvällar, helger och lov. Undantaget är arrangemang för de minsta barnen och skolbio som arrangeras under dagtid.

Småfolkets söndag

Småfolkets Söndag är en programserie med kultur för de allra minsta med en vår- och en höstsäsong. Föreningen Folkets Bio visar film på Kulturhuset, Tändsticksområdet, Musik & Teater Vänner i Jönköping har teater-, musik- och dansföreställningar på Kulturhuset Spira medan kultur- och fritidsförvaltningen arrangerar barnföreställningar på Jönköpings stadsbibliotek.

Aktuellt program Småfolkets Söndag

Lovaktiviteter

Under skolloven finns mycket skoj att göra för lovlediga barn. Kultur- och fritidsförvaltningen arrangerar exempelvis musik, teater, dans och film på bland annat bibliotek och museum runt om i kommunen. Inför loven sammanställer vi de aktiviteter som arrangeras av föreningar, organisationer och oss.

Här hittar du lovaktiviteter 

Familjeteater

På uppdrag av kultur- och fritidsförvaltningen arrangerar Musik & Teater Vänner i Jönköping 12–13 produktioner av Familjeteater per år på olika platser i kommunen.

Vi bedriver verksamhet både i egen regi, tillsammans med olika samarbetspartners och beviljar bidrag till kulturverksamhet för barn.

KONTAKT

Enhet Kultur

E-post: kultur@jonkoping.se

Senast granskad/publicerad: