Mötesplats Brunnen

Här hittar du information om Brunnen som som vänder sig till ungdomar på gymnasiet och upp till 25 år.

På Brunnen, i centrala Jönköping, kan du både ta det lugnt och vara aktiv. Två våningar, plan 1 och -1 med bland annat datorer, spel, dansstudio, musikstudio, kreativa aktiviteter, galleri och scen.

Öppettider

Måndag 14.00–20.00
Tisdag 14.00–17.00
Onsdag 14.00–20.00
Torsdag 14.00–20.00 HBTQ Brunnen
Fredag jämna veckor 14.00–22.00
Fredag ojämna veckor 14.00-17.00

Det här finns på Brunnen

Loungen; Plan 1

Slå dig ner i en av sofforna framför storbilds-tv:n. I loungen finns även en scen där man kan ha ett mindre scenframträdande samt möjlighet att dela av rummet så att det blir 2. Behöver du och din studiegrupp, teatergrupp m.m. låna lokal så finns den möjligheten här. Boka in tid med Brunnens personal.

Kreativa- Rummet; Plan 1

Under uppbyggnad (ht-21) här är tanken att du lätt ska kunna sätta igång med ett kreativt projekt. Har du idéer, vad vill du lära dig? Kontakta personalen på Brunnen.

Butiken; Plan 1

I receptionen finns utbildad personal till hands, du kan självklart få hjälp att skriva ut saker som du behöver. Slå dig ner i någon av sittgrupperna med en gratis kaffe/choklad eller the och passa på att ladda mobilen. I Butiken finns möjlighet för ungdomar att ställa ut sin konst/foto/skapande med tillhörande vernissage om man vill. Kontakta Brunnens personal.

Dansstudio; Plan -1

Går du en trappa ner eller tar hissen kommer du till vår dansstudio, en stor yta med speglar och musikanläggning. Dansgrupper och dansare som behöver ett ställe att träna på kan komma hit. Danslokalen kan du även boka på helger och övrig tid.
Läs mer om dans under fliken ”Dansa på Brunnen”.

Musikstudion; Plan -1

På undervåningen finns även Bildas musikstudio.

Kök; Plan -1

Du kan boka Brunnens kök, prata med Brunnens personal. Kan det finnas intresse av matkurs? Lära sig laga mat från jordens alla hörn eller lär dig laga billig god mat som passar en student? Hör av dig!

Låna/hyra Fritidsutrustning

På Brunnen kan du som går på gymnasiet upp till 25 år låna skridskor, längdskidsutrustning och pimpelutrustning. Även äldre personer och organisationer kan hyra utrustning mot betalning.

Möjligt att hyra:

  • Skridskor
  • Pimpelutrustning

Utrustningen hämtas under Brunnens ordinarie öppettider. Prata med vår personal om du har frågor kring att låna eller hyra utrustning.

Dansa på Brunnen

Dansa på Brunnen; Plan -1

En trappa ner på Brunnen finns vår dansstudio med speglar och musikanläggning. Där kopplar du upp din egen utrustning, till exempel telefon, iPad eller liknande.

Vill du boka Brunnens dansstudio?

Tfn 036-10 21 21

Tfn 036-10 76 28

Går du på gymnasiet upp till 25 år kan du boka gratis tid för dans. Är du ensam eller en grupp spelar ingen roll. Vill du dansa när Brunnens övriga verksamhet är stängd kontakta personalen. Det finns ett omklädningsrum med en dusch.

Dansar du till exempel för ett studieförbund, kan du boka upp fasta tider över en längre period (till exempel en termin). Då debiteras studieförbundet eller den organisation du är medlem i. Dock måste det vara klart och kollat med studieförbundet eller organisationen.

HBTQ Brunnen

Varje torsdag har vi öppet för unga hbtq+-personer som vill träffa andra i samma ålder och situation. Verksamheten är välbesökt, öppen, trygg och innehållsrik.

För program och vad vi hittar på följ oss på instagram: @hbtqbrunnen

Öppet: alla torsdagar 14.00 – 20.00

Ålder: 13 – 25 år

Låna/Hyra Brunnens lokaler

Brunnen går att använda till många olika saker. Vill du anordna ett evenemang för andra ungdomar, men saknar en lokal?

Hör av dig till oss:

Tfn: 036-10 21 21

Tfn: 036-10 76 28

Exempel på vad Brunnen har använts till: Spelhelg (LAN, Lajv, Cosplay, Manga), konserter, utställningar, vernissage, klädbytardagar, dansworkshops, filmkvällar, matlagning, bakning, styrelsemöten m.m.

Vi hyr inte ut till privata arrangemang som kalas eller fester.

All verksamhet på Brunnen är drog- och alkoholfri!

Har du en idé?

Vi tar gärna emot idéer och önskemål om vad du vill göra på din fritid, för tillsammans kan vi utveckla verksamheten på bästa sätt. Vi kan också hjälpa dig med att söka stöd/pengar för arrangemang med hjälp av Idé JKPG. Vi kan hjälpa till att göra event som vänder sig till ungdomar. Har du en idé så kontakta oss.

Här hittar du mer om Idé JKPG

Nyfiken på Europa?

Just nu har vi en volontär, Regina från Portugal som arbetar på Brunnen. Hon kom till Jönköping i slutet av augusti-21 och kommer att stanna ett år i Sverige. Regina och vi planerar att ha internationella temadagar på Brunnen framöver. Kanske väljer du att bli volontär i ett annat land i framtiden?

KONTAKT

Mötesplats Brunnen

Besöksadress: Brunnsgatan 9, Jönköping

Postadress: Barnarpsgatan 36, 553 16 Jönköping

E-post: brunnen@jonkoping.se

Personal
E-post: malin.wulff@jonkoping.se
Telefon: 036-10 21 21

E-post: lenny.olofsson@jonkoping.se
Telefon: 036-10 76 28

Senast granskad/publicerad: