Träffpunkt Slussen

Här finns information om Slussen - en träffpunkt på Österängen för dig som känner dig ensam, vill umgås och/eller aktivera dig.

Träffpunkten är en del av en integrerad enhet inom funktionshinderomsorgens socialpsykiatri som förutom träffpunkten består av boendestöd, servicebostad och ett mobilt team som jobbar på natten. Det krävs inget insatsbeslut för att besöka träffpunkten, utan alla är välkomna.

Aktiviteter

På träffpunkt Slussen finns café med enklare smörgåsar och fika. Det finns två datorer som du kan använda och personal finns behjälplig om du som besökare behöver stöttning kring IT. Det finns ett terapirum där du erbjuds träning samt mindfulness. Här finns även ett samtalsrum om du känner behov för enskilt samtal. Här finns även utrymme för att spela pingis.

Aktiviteter vissa dagar

På tisdagar är det enklare mat och bingo klockan 16-18.

På onsdagar stänger vi Slussen klockan 12.30. Klockan 13 öppnar vi igen för kvinnor som kan komma för gemenskap och samtal. Vi har inget program utan utgår från kvinnornas önskan, exempelvis enklare utflykt, fika, skapande, lösa korsord, samtal.

På torsdagar serveras det lunch klockan 12-12.30.

På fredagar kan du köpa räksmörgås.

Beställa lunch/räksmörgås

Lunch och/eller räksmörgås behöver förbeställas. Detta kan du göra på träffpunkten eller så beställer du genom att ring oss på telefonnummer: 036-10 72 70.

Alla över 18 år är välkomna

Vi jobbar på ett återhämtningsinriktat arbetssätt och tror på alla individers förmåga och styrka. Hit är alla medborgare som är över 18 år välkomna. Inga beslut eller insatser från socialförvaltningen behövs för att komma till oss. Vi vill att alla i vårt samhälle ska känna att Träffpunkt Slussen är en plats för alla.

Träffpunkten är öppen årets alla dagar.

Öppettider

  • Måndag kl. 9–16
  • Tisdag kl. 9–18
  • Onsdag kl. 9–12.30, Kvinnocafé kl 13-15
  • Torsdag kl. 9–16
  • Fredag kl. 8–15
  • Lördag kl. 13-15
  • Söndag, helgdagar kl. 13-15

KONTAKT

Träffpunkt Slussen
Adress: Birkagatan 12B, Jönköping

Telefon: 036-10 72 70

Senast granskad/publicerad: