Upptäck naturen med egen guide

Här finns information för dig som vill upptäcka naturen med en egen guide och hitta vägen till besöksmål i Jönköpings kommuns vackra natur.

Morgonpaddling runt Visingsö södra ända

Vi paddlar till Visingsös unika raukar och grottor som bara kan nås med kajaker. Med 12 meters siktdjup och trevligt sällskap görs varje kajaktur specifik. En erfaren guide gör turen både trevligare och tryggare. Kajak, paddel och flytväst, samt enklare förtäring, ingår.

Tid: ca 3,5 timma

Kontaktuppgifter och mer information:
Håkan Wetterö
Telefon 070-7147550
hello@outdoordays.se

Outdoordays.se Länk till annan webbplats.

Frukost i långsamhetens lov, Åsens by

Följ med oss i morgonsysslorna under en vanlig, men ovanligt härlig, morgon på Åsens by. Här är vi uppe med tuppen för att starta dagens arbete med djur och lantbruk, men utan stress och stim. Dagen vaknar sakta till liv, ackompanjerad av naturens egen morgonmusik. Gemensamt utför vi morgonsysslorna hos djuren.

En frukost med smak av Åsen ska avnjutas precis som dagen börjar, stillsamt och med eftertanke. Enkelt och jordnära. Kan man börja dagen bättre än så här?

Kontaktuppgifter och mer information:
info@asensby.com,
Telefon 036-83055

www.asensby.se Länk till annan webbplats.

Elna Dahlstrand - Cyklist, guide och bloggare

Elna är elitcyklisten som bor bara några tramptag bort och driver Cykellycka. Hos oss kan du anlita Elna som föreläsare, guide eller instruktör på gravel, landsväg och MTB, eller få hjälp med att sy ihop ett träningsläger anpassat för er nivå – nybörjare som tävlingscyklister.

Kontaktuppgifter och mer information:
Telefon 036-540 06
info@bauergarden.se

bauergarden.se Länk till annan webbplats.

elnadahlstrand.se/cykellycka.se Länk till annan webbplats.

One Planet Picnic

Upplev en guidad vandring i vacker natur och njut av en närproducerad brunch som dukas upp efter halva vägen. Vi vandrar i naturreservat, i skogen och i jordbrukslandskapet.
Guidning om matens ursprung, landskapet och biosfärområdets roll i samhället – lokalt och globalt.

Tidsåtgång: Tre till fem timmar.
Distans: Vi vandrar mellan två och sex kilometer.

Aktiviteten är pandemianpassad och bokas minst en vecka i förväg.

Kontaktuppgifter och mer information:
Ragni Andersson
Telefon 070-349 12 63
ragni@agrigera.se

Naturguide

Naturförhållanden med bildningshistorik på pedagogiska platser. Träd, buskar, blommor och vilda växter i typiska naturtyper. Fågelguidning för grupper och enskilda där fokus kan vara fågelsjö såväl som lekplats för art. På hösten kan guidning i svampskogen bland mossor och lavar erbjudas. Guidningen är som regel upplagd för några timmar men kan om gömsle används ta hel natt och efterföljande morgon i anspråk.

Priset blir beroende på guidningens längd och tiden för förberedelse som krävs.

Kontaktuppgifter och mer information:
Tomas Fasth
Telefon 0730-631506
tomasfasth@telia.com

Upplev Småland

Vi erbjuder våra gäster naturupplevelser i Småländsk miljö som en blandning av äventyr och fredagsmys. Upplev Småland på en vandring i skog och mark. Ni kan upptäcka naturen genom en runda naturbingo eller samla ved och lär er hur ni gör upp en lägereld utan tändstickor och tändare. Vid härliga rastplatser kan ni baka kanelbullar & grädda våfflor, laga en 2-rätters middag över öppen eld eller övernatta i trädtält.

Ni kan välja mellan olika paket där guidning eller handledning, matlagning utomhus, måltidsdryck, en ”upptäck naturen” aktivitet och en lugnande stund i hängmattan alltid ingår. Vi kan även sätta ihop specialanpassade paket.

Kontaktuppgifter och mer information:
Telefon 0702-751745
welcome@wildernestsmaland.se

wildernestsmaland.se Länk till annan webbplats.

Bonde för en dag

Bonde för en dag (500 kr/person): Att vara bonde är inget man lär sig på en dag men att få prova på under lättsamma former är en rolig och lärorik upplevelse under 3 timmar. Beroende på säsong och intresse får du möjlighet att till exempel:

Beroende på säsong och intresse får du möjlighet att till exempel fodra och göra rent hos korna, rykta hästar och klappa lamm, hälsa på hönsen, hämta ägg, bygga gärdesgård och köra traktor.

Besök en bonde (från 2500 kr/grupp): Ett besök tar ca 1,5 timme och under rundturen berättar vi om gårdens historia och nuvarande verksamheter: jord- och skogsbruk samt gårdsbutik, företagsevent och turistverksamhet.

Vi är ute större delen av tiden och rör oss i ladugård- och verkstadsmiljö. Rena, oömma kläder och tåliga skor samt handskar är bra.

Kontaktuppgifter och mer information:
jenny@drefseryd.net
Telefon 070-493 99 06

I John Bauers fotspår - guidad skogsvandring i trolska skogar

Till minne av John Bauers tar vår guide med dig på en vandring i Johns fotspår. Följ med ut i den trolska skog där John själv strövade omkring och sökte inspiration. Under tiden får du berättelser om konstnärens spännande liv och uppdrag runtom i landet och Europa. Under vandringen intas en picknik. Efter vandringen intas en fika på Bauergården i Bunn .

För bokning och mer information:
Bauergården i Bunn
Telefon 036-54006 
info@bauergarden.se

www.bauergarden.se Länk till annan webbplats.

Senast granskad/publicerad: