Vad är ett hälsocenter?

En pojke, en kvinna och en tjej skrattar tillsammans. 

Hälsocenter i Jönköpings län är ett samverkansarbete mellan Region Jönköpings län, Jönköpings kommun, vårdcentraler och en mängd olika lokala föreningar, organisationer och aktörer i kommunen. Syftet är att främja folkhälsan.

Stöd till ett hälsosamt liv

Ditt sätt att leva har stor betydelse för din hälsa och livskvalitet. När du behöver hitta nya hälsosamma levnadsvanor kan du få coachning och stöd av ditt lokala hälsocenter.

Det vanligaste sättet att komma i kontakt med ett hälsocenter är via din vårdcentral. Du kan även kontakta ditt lokala hälsocenter på egen hand, när du behöver hjälp att ta steg i riktning mot nya hälsosamma vanor. Antingen anmäler du dig direkt till någon av alla våra aktiviteter eller så tar du kontakt med en av våra hälsocoacher som hjälper dig att kartlägga ditt behov av stöd, tillsammans hittar ni ett upplägg som passar dig.

Du kan bland annat få hjälp med:
  • ökad fysisk aktivitet
  • förbättrade matvanor
  • hitta en balans mellan aktivitet, återhämtning och sömn
  • hitta en social gemenskap

På hälsocenter erbjuds du möjlighet att delta i olika gruppaktiviteter, träning, samtal eller annat som passar dig. Du kan även få tips på nya inspirerande sammanhang i föreningar, självhjälpsgrupper och studiecirklar. Fokus ligger på att hela du ska må bra. Både idag, och på längre sikt.