Relax på Stadsgårdsbadet

Relaxavdelning är en oas när du vill kasta loss från en stressig vardag. Njut i någon av de olika bastubaden för att sedan svalka dig i kallvattenshinken eller skrubba dig med is.

På Stadsgårdsbadets relax finns flera möjligheter till olika typer av bastubad och bastusittningar. Relaxen har 16-årsgräns och ingår i den vanliga badavgiften.

Bastusittning på Stadsgårdsbadet

Vi erbjuder doftbastu på måndagskvällar för vuxna från 18 år.

Besök vår bastu och få en helhetspplevelse! Aufguss/bastusittning är en bastukultur från Tyskland då vatten och eterisk olja hälls på stenar i bastun. Oljan viftas sedan ut med en speciell handduksteknik.

Tänk på att komma i tid till sittningarna och ta med en handduk att sitta på.

Ångbastu på Stadsgårdsbadet

Njut av den välgörande känslan som ett ångbad ger. Värmen och ångan bidrar till en effektiv djuprengöring och ökar blodcirkulationen.

Ljusrum på Stadsgårdsbadet

En stund i vårt ljusrum är avslappnade och motverkar stress, utbrändhet och ger ny energi. Ljuset från solen gör oss piggare och motverkar nedstämdhet samt ökar vårt immunförsvar. Dessutom ökar blodcirkulationen i hud, muskler och leder.

solljuset är helt säkert då UV ljuset reducerats så att alla oavsett hudtyp kan sola utan risk för skador. solning skall inte göras mer än en timme/dag.

  • Ökar blodcirkulationen
  • Minskar muskelsmärta och ledbesvär
  • Motverkar depression
  • Motverkar benskörhet
  • Lindrar psoriasis och reumatism
  • Aktiverar produktionen av D3 vitamin som ökar immunförsvaret

Senast granskad/publicerad: