Gestaltningsuppdrag Flahultsskolan, Norrahammar

Beskuren bild av Melissa Henderssons målning What´s Cookin?. Organiska former i blått, rött, rosa, turkost och svart.

Här finns information om Melissa Hendersson verk "What’s Cookin’?" som är en konstnärlig gestaltning vid Flahultsskolan.

Flahultsskolans nybyggnation har fått en konstnärlig gestaltning genom Melissa Hendersson verk What’s Cookin’? Målningen är inspirererad av bygdens historia kring Norrahammars bruk.

Melissa Hendersson, konstnär från Malmö, fick uppdraget av  kultur- och fritidsnämnden den 9 mars 2016 att utföra en konstnärlig gestaltning av nybyggnaden av Flahultsskolan. Hon fick uppdraget med motiveringen:  "Verket är expressivt och färgsprakande. Det knyter an till Norrahammars tidigare industrihistoria, men med ett samtida uttryck hämtat från Street Art-scenen. I Flahultsskolans uppehållsrum/hall kommer verket tillföra energi och optimism".

Melissa Hendersson, konstnär. Arbertar med sin målning What´s Cookin?.

Konstverket What’s Cookin’? är placerat i Flahulsskolans uppehållsrum/hall, i nybyggnaden med bland annat textil- och träslöjdsalar, hemkunskapsal, teorisal/grupprum och personalutrymmen. Verket, som är inspirerat av bygdens industrihistoria med hyttor och smedjor har också referenser till serieteckning och datorgrafik.

  –  Min främsta konstnärliga förebild har varit den amerikanske konstnären Frank Stella. Med mitt verk vill Jag uttrycka livsglädje men också  motstridiga krafter för att spegla den stundtals omtumlande upplevelsen av att befinna sig mitt emellan barndom och vuxenliv, säger Melissa Hendersson.

What’s Cookin’?

Med expanderade former och motstridiga krafter vill konstnären med sitt verk förmedla livslust. Känslor, upplevelser, nyfikenhet, kunskapstörst, frågor - ja  allt på en och samma gång. Titeln What’s Cookin’? anspelar på vedspisarna, centrum av gemenskapen, men är också en ordvits på engelska. Översatt till svenska kan tolkningen bli: Vad händer? Vad är nytt sedan sist? Hur var senaste lektionen? Vad ska vi göra ikväll?