Marit Liljedahl Isaksson ger trygghet i varje simtag

etikett

Publicerad:

sdf

En väldigt varm dag på Attarpsbadet. Sol mot klarblå himmel och svårt att hitta skugga, förutom i det svalkande vattnet där badmästare Marit Liljedahl Isaksson får barnen att våga simma vidare. För henne personligen har kollegorna gett exta kraft när livet varit tufft.

Marit Liljedahl Isaksson flyttade från Stockholm till Jönköping för tre år sedan. Där jobbade hon som personlig tränare och verksamhetschef i en simklubb.

–Min plan vara att jobba som personlig tränare i en mindre stad men under pandemin fungerade inte det så jag jobbade extra på Hooks Spa. För ett år sedan hittade jag ett jobb som badmästare i kommunen och sökte mig dit och det är jag väldigt glad över.

Sanningen är att hon knappt hann börja på sitt nya jobb innan livet kom emellan i form av en knöl i bröstet.

–Det visade det sig att den var godartad knöl men väntan på att få provsvar var hemsk. Oron fyllde hela kroppen, det tärde på krafterna och jag fick sjukskriva mig en tid. Jag har verkligen varit nere på botten och vänt men kollegorna har varit otroliga.
–Det har varit fantastiskt skönt att veta att man får sådan stöttning i tuffa tider. Det sociala är jätteviktigt för mig och även om jag är äldre än de flesta kollegornas föräldrar känns det som att vi är jämnåriga när vi jobbar ihop.

”Vatten är verkligen mitt element”

Intervjun tar plats på Attarpsbadet men Marits huvudsakliga arbetsplats är på Rosenlundsbadet. Där undervisar hon skolelever i simning, har seniorpass med fokus på balans och styrka samt delar ansvar för banbevakning städ och reception med de omtyckta kollegorna.
– Det absolut bästa med mitt jobb är att stå i receptionen och få möta alla dessa överlyckliga barn och vuxna med badkläder och cyklop.

Det är inte bara Marits jobbdagar som tillbringas i bassängens blå vatten. På fritiden simmar hon regelbundet och häromåret när Rosenlundsbadet blev tävlingsarena gjorde hon sig startklar.

–Jag är före detta elitsimmare men har inte tävlat på många år men jag gjorde ett undantag när det var mästerskap på så nära håll och det var jätteroligt. Jag känner mig väldigt hemma i det varma bassängvattnet, det känns som jag blir ett med det och det känns lätt att hålla sig flytande. Vatten är verkligen mitt element.

Det här reportaget är en del av en artikelserie där du möter medarbetare inom olika verksamheter och får lära känna dem närmre och få en bild av kommunen som arbetsgivare och arbetsplats.

Kom och jobba med oss!

Vi tar hand om andra och varandra i vardagen. Vi finns där, gör skillnad, förändrar, utvecklar och ger service. Vi är cirka 12 000 medarbetare som tillsammans får Jönköpings kommun att leva. Kom och jobba med oss.

Jobba i Jönköpings kommun