Stefan och Fredrik sprider ljus och leder värme

etikett

Publicerad:

sdf

En skola ska lysas upp. En hjärtstartare ska installeras. Ett kök på ett äldreboende ska få värme. Kommunens elektriker Stefan Sjögren och Fredrik Abrahamsson tar en sak i taget och löser helheten med erfarenhet och klokskap.

Stefan Sjögren och Fredrik Abrahamsson började samtidigt, för ungefär ett år sedan. Båda har jobbat inom privatbranschen innan, Stefan har jobbat 37 år på samma företag och Fredrik har drivit eget.
– Det är inte samma jäkt, säger Fredrik.
– Kunderna är annorlunda, de är mer positiva och blir förvånade över att vi kommer i tid på morgnarna.

Kul nästan varje dag

Decennier inom branschen har gett trygghet i de allra flesta moment – men det händer förstås att något går snett.
– Det är kul nästan varje dag men igår var det inte kul, det var första gången på länge som vi hade ett problem som ingen av oss kunde lösa men för det mesta gör vi det.

Att de två jobbar ofta och gärna tillsammans märks i deras nästan sömlösa samarbete men också i många gemensamma skratt. Där Stefan slutar tar Fredrik vid och tvärtom. Men även om de båda har liknande bakgrund och erfarenhet har de olika styrkor.
– Vi har alltid roligt tillsammans och det är praktiskt att vara två och är nödvändigt för många moment, men vi är bra på olika saker förstås, säger Stefan.
– Ja, jag har ju shorts så det är ju tydligt att det inte är jag som kryper på golvet, skrattar Fredrik.
– Nej, men du kan en del du också, replikerar Stefan.

Trivs ni lika bra med kommunen som arbetsgivare som med varandra som kollegor?

– Oja, vi är helnöjda med att vara på kommunen. Ibland gör vi större jobb under längre tid men det är framför allt väldigt mycket småjobb, ibland uppåt 15 olika i veckan. Men vi planerar själva och det är stor frihet. Dessutom är det är roligt och omväxlande och skönt att slippa jaga jobb hela tiden. Nuförtiden går vi inte och väntar på semestern hela tiden. Det är klart att det är gött med semester men det är väldigt bra på jobbet också.

Kom och jobba med oss!

Vi tar hand om andra och varandra i vardagen. Vi finns där, gör skillnad, förändrar, utvecklar och ger service. Vi är cirka 12 000 medarbetare som tillsammans får Jönköpings kommun att leva. Kom och jobba med oss.

Jobba i Jönköpings kommun