search
Sök
menu
Meny
Sök

Delad faktura försvinner

Möjligheten till "delad faktura" försvinner i och med leverantörsbytet i september 2022. Här får du som har delad faktura idag information om detta.

"Delad faktura" har gjort det möjligt att använda arbetstelefonen privat men genom att använda ett särskilt prefix vid samtal har man fått de privata kostnaderna på en egen faktura. Denna möjlighet försvinner nu i och med bytet av leverantör från Telia till Tele2.

Möjligheten till delad faktura har inte varit en del av upphandlingen överhuvudtaget. Detta beror framför allt på skattetekniska skäl, att medarbetaren annars ska förmånsbeskattas för att arbetsgivaren tillhandahåller elektronisk utrustning.

Du som har ”delad faktura” i dag har följande alternativ

  • Två simkort: Om du har en telefon (vissa Samsung-modeller) som kan ha två sim-kort så kan du ha ett sim-kort från jobbet och ett privat simkort. Det är två olika telefonnummer men samma mobiltelefon.
  • Två telefoner: En jobbtelefon, en privat.
  • Särskild överenskommelse: Om du som medarbetare behöver ha med sig mobilen på fritiden för att vara nåbar i jobbet, kan arbetsgivare och medarbetare göra en särskild överenskommelse. Detta förekommer bara i specialfall och innebär vissa begränsningar i och med kommunens mobilpolicy. Prata med din närmsta chef ifall detta är aktuellt.

Frågor och svar

Kan jag ha simkort från två olika operatörer?

Om du har den sortens telefon som stödjer två sim-kort (gäller vissa Samsung-modeller) så kan du ha sim-kort från olika operatörer i den.