Faktura till digital brevlåda

Med en digital brevlåda kan du få dina fakturor från oss digitalt i stället för på papper.

Du tar emot din faktura i din digitala brevlåda på ett snabbt, säkert, och miljövänligt sätt.

Det går snabbare för dig att få dina fakturor och du kommer åt din post via din digitala brevlåda när som helst. Det är dessutom säkrare för oss att leverera din post, eftersom du loggar in med bank-id för att ta del av din faktura. Digitala utskick minskar också mängden papper, transporter och pengar för porto.

Har du ingen digital brevlåda i dag kan du ansluta dig till en för att få kommande fakturor dit.

Du som betalar dina fakturor via e-faktura eller autogiro fortsätter att betala fakturorna på det sättet, även om du ansluter dig till en digital brevlåda.

Vanliga frågor och svar

Vad är en digital brevlåda?

Med en digital brevlåda får du post från myndigheter och kommuner digitalt i stället för på papper. Den digitala brevlådan tar du del av via webben eller mobilapp. Du loggar in med hjälp av bank-id. Det kostar inget att ha en digital brevlåda.

Läs mer om vad en digital brevlåda är hos Myndigheten för digital förvaltning, DIGG Länk till annan webbplats.

Hur anmäler jag mig till en digital brevlåda?

Du besöker Myndigheten för digital förvaltning, DIGG Länk till annan webbplats.. Där finns information om de olika brevlådorna och hur du gör för att skaffa dig en.

Du bestämmer själv vilken leverantör för digital brevlåda som du vill ha. Det går att få fakturor från Jönköpings kommun till de digitala brevlåda som är anslutna som avsändare till tjänsten Mina meddelanden. Det är namnet på den myndighetsgemensamma infrastrukturen för säker digital post.

Hur vet jag om jag har en digital brevlåda?

Du kan logga in på Mina sidor hos Skatteverket för att se om du har anslutit dig till en digital brevlåda.

Besök Mina sidor hos Skatteverket Länk till annan webbplats.

Måste jag ha en digital brevlåda?

Nej, det behöver du inte. Det är frivilligt att skaffa en digital brevlåda. Om du varken har digital brevlåda, e-faktura eller autogiro så kommer du att fortsätta få pappersfakturor från oss i din brevlåda.

Hur vet jag när jag får post?

Varje gång du får ny post i din digitala brevlåda får du en avisering via e-post eller en notis i mobilen. Tänk därför på att alltid ha dina kontaktuppgifter uppdaterade i din digitala brevlåda.

Kan jag betala fakturan i den digitala brevlådan?

Nej, i dagsläget är Jönköpings kommun inte ansluten till någon av de digitala brevlådornas betaltjänster. Det innebär att du ser fakturan i din digitala brevlåda, men får betala den via din internetbank.

Vad händer om jag missar att betala den digitala fakturan?

Om du missar att betala en digital faktura så får du påminnelse via vanlig post.

Jag är ansluten till digital brevlåda men vill fortsätta få pappersfakturor från kommunen. Hur gör jag då?

Om du är registrerad hos en digital brevlåda men inte vill ha din faktura dit behöver du avaktivera Jönköpings kommun i din digitala brevlåda.

Vart vänder jag mig om jag har frågor om digital brevlåda?

Om du har frågor om betalningen eller hur du använder din digitala brevlåda, så kontaktar du företaget där du har din digitala brevlåda.

Har du frågor

Har du frågor om innehållet i fakturan kontaktar du

Jönköpings kommuns kontaktcenter Länk till annan webbplats.

Senast granskad/publicerad: