search
Sök
menu
Meny

Följ Klimatberättarna och bli en Klimatkämpe

Anta utmaningen att minska din klimatpåverkan och inspirera andra att göra detsamma. Med hjälp av klimattjänsten Svalna kan du ta reda på hur din klimatpåverkan ser ut, minska den och inspirera andra till att göra detsamma!

Vår livsstil och våra konsumtionsval påverkar miljön på olika sätt. Maten vi äter, huset vi bor i, hur vi tar oss till jobbet eller skolan, vilka kläder vi använder och vad vi gör på fritiden har olika klimatavtryck. Det här är en satsning som syftar till att påverka förändringsviljan och uppmuntra till en klimatsmart livsstil på individnivå. Projektet heter Klimatkampen, det kan du läsa mer om nedan.

Klimatkämpar och Klimatberättare har antagit utmaningen under ett helt år

Vi sökte ett antal personer runt om i Jönköpings kommun som ville anta utmaningen att under ett år minska sina utsläpp, framåt hösten 2020 går de i mål. Genom att använda klimattjänsten Svalna som verktyg mäts deras klimatpåverkan. Genom att låta andra ta del av sin resa inspirerra de till mer hållbara val.

Läs mer om hur det går för Klimatkämparna i Klimatkampenlänk till annan webbplats

Du kan bli en Klimatkämpe när som helst

Du kan ladda ner klimattjänsten Svalna och följa utvecklingen av din klimatpåverkan när som helst.

Om klimattjänsten Svalna

Svalna är en forskningsbaserad, icke-vinstdrivande klimattjänst som har utvecklat en mobilapp för att stärka medborgare som vill leva mer hållbart. Appen mäter klimatpåverkan från privat konsumtion genom att hämta transaktionsdata från din bank och du kan besvara frågor som förfinar uppskattningen av dina utsläpp från mat, boende och resor.

Svalna är gratis att använda för privatpersoner. Svalna grundades 2015 av David Andersson som forskar kring frågor om hållbar konsumtion på Chalmers. Tjänsten har utvecklats i samarbete med Göteborgs Stad med finansiellt stöd från Västra Götalandsregionen och Chalmers.

Mer information om Svalna-appen på webben för Svalnalänk till annan webbplats

Satsningen är en del av projektet Klimatkampen

Satsningen att jobba med Klimatkämpar och Klimatberättare ingår i ett projekt som heter Klimatkampen. Det är ett samarbete mellan Jönköpings kommun, Jönköpings läns Klimatråd och Svalna. Det kommer att pågå från klimatveckan i september 2019 till klimatveckan i september 2020. Läs mer via länk nedan.

Mer om projektet Klimatkampen på webben för Klimatrådetlänk till annan webbplats