search
Sök
menu
Meny

Miljöpristagare 2017

Miljöpriset 2017 går till Chokladverkstan och Kyrkklockans förskola.

Av totalt 14 nomineringar valde nämnden att utse Chokladverkstan och Christina Lööv till vinnare av Miljöpriset 2017 samt att Kyrkklockans förskola fick miljöpriset för skolor och förskolor. Vi ber att få gratulera!

Kvinna som håller upp ett miljödiplom

Chokladverkstan

Motivering: Chokladverkstan och dess grundare och verksamhets-ledare Christina Lööv får miljöpriset 2017 för att hon visar på att det är möjligt att driva företag med stort fokus på ekologiska och rättvist odlade ingredienser.

Christina samarbetar också med lokalsamhället och serverar kaffe från Gårdsrosteriet i Huskvarna i sitt kafé.

Christina erbjuder kurser i pralintillverkning och chokladprovningar, detta är exempel på presenter
eller aktiviteter som man kan köpa istället för att konsumera nya prylar. 

 

 

Kvinna står utomhus och delar ut diplom till en annan kvinna

Kyrkklockans förskola

Motivering: Kyrkklockans förskola tilldelas 2017 års miljöpris för skolor och förskolor då förskolan på ett föredömligt sätt utvecklat ett systematiskt och praktiskt miljöarbete tillsammans med elever och personal. Förskolans viktigaste miljöarbete är att påverka elever och personal till att aktivt göra medvetna val, som leder till en långsiktigt hållbar utveckling för vår planet. Det gör man bland annat genom att förskolan är Grön Flagg-certifierade av stiftelsen Håll Sverige Rent och att man ingår i en större organisation som är miljödiplomerad.

 

Miljöprisets omfattning och utdelning

Miljö- och hälsoskyddsnämndens ordförande Susanne Wismén delade ut Miljöpriset 2017 till Chokladverkstan den 2 juni. Kyrkklockans förskola mottog den 14 juni diplom och 15 000 kronor.