search
Sök
menu
Meny
Sök

Medborgarservice Öxnehaga

Illustration av en stad med människor, träd och hus.

Jönköpings kommun ska vara enkel att nå, och enkel att förstå.
I höst kan du få kommunvägledning hos medborgarservice på Öxnehaga. Vi finns i läsrummet på Öxnehaga bibliotek.

Öppettider medborgarservice

Råslätt tisdagar 13.00-16.30
(i receptionen på Stadsgården)

Öxnehaga torsdagar 13.00-16.30
(i läsrummet på biblioteket)

På medborgarservice kan du få information, rådgivning, svar på frågor om kommunen, lämna synpunkter, göra felanmälningar och mycket annat. Vi hjälper dig att komma i kontakt med rätt person om vi inte kan svara på din fråga direkt. Är du osäker på om din fråga rör kommunen eller någon annan organisation? Kom till oss och prata, så lotsar vi dig rätt!

När vi har stängt kan du lägga en lapp i någon av våra kommunbrevlådor som står inne på Öxnehaga bibliotek, så hör vi av oss till dig när vi är på plats.

Medborgarservice Öxnehaga är en del av delmos-projektet Jämlik och utökad medborgarservice.

Här kan du läsa mer om alla kommunens delmos-projekt

Det här händer på medborgarservice Öxnehaga

Schema

7 oktober: Hyresskuldsrådgivning. Vill du veta mer om dina rättigheter och skyldigheter som hyresgäst? Riskerar du eller någon du känner att bli av med bostaden på grund av hyresskulder eller störningar? Ställ dina frågor hos kommunens hyresskuldsrådgivare.

Läs mer om rådgivning vid hyresskulder

7 oktober: Förälder JKPG. Är du orolig för ditt barn? Känner du dig osäker i din föräldraroll? Eller har du kanske svårt att prata med ditt barn? Förälder JKPG ger dig vägledning och tips i ditt föräldraskap.

Läs mer om förälder JKPG

14 oktober: Ansökan till förskola. Har du barn i förskoleålder? I så fall kan du få information om hur det fungerar när ditt barn behöver en plats i förskola. Placeringsadministrationen svarar på dina frågor och visar hur du ansöker om plats.

Läs mer om ansökan av plats i förskola

21 oktober: Konsumentrådgivning, budget- och skuldrådgivning. Vill du få bättre koll på din ekonomi? Konsumentrådgivningen och budget- och skuldrådgivningen kan svara på dina frågor om budget, skulder, konsumenträtt med mera.

Läs mer om budget- och skuldrådgivningen

Läs mer om konsumentrådgivningen

28 oktober: Energicentrum. Vill du minska din energianvändning och bli mer klimatsmart? Energicentrum svarar på dina frågor och ger goda råd utan säljsnack.

Läs mer om energicentrum Länk till annan webbplats.

4 november: Parkering. Ställ dina frågor om parkering på Öxnehaga till pakeringsavdelningen. Vi tar emot synpunkter, svarar på frågor och visar dig hur du betalar för din parkering.

Läs mer om parkering

11 november: Infobo. Behöver du söka ny bostad? Infobo berättar allt du behöver veta om hur du ställer dig i kö och ansöker om lägenhet hos de olika bostadsbolagen i Jönköping.

Läs mer om att hitta en bostad

11 november: Förälder JKPG. Är du orolig för ditt barn? Känner du dig osäker i din föräldraroll? Eller har du kanske svårt att prata med ditt barn? Förälder JKPG ger dig vägledning och tips i ditt föräldraskap.

Läs mer om förälder JKPG

25 november: June Avfall. Vet du vilka som är sortergårdens "big five"? June Avfalls miljöpedagog berättar allt om hur källsortering, återvinning, avfall och kretslopp kan förbättra vår miljö.

Läs mer om June avfall och hur du sorterar rätt Länk till annan webbplats.

25 november: Rekryteringsgruppen. Vill du göra en insats för en annan människa? Rekryteringsgruppen berättar om vad det innebär att ta ett uppdrag som kontaktperson, kontaktfamilj, familjehem och jourhem. En liten insats med stor betydelse.

Läs mer om uppdragen: Min insats

2 december: Fritidsbanken. Genom Fritidsbanken kan du låna sport- och fritidsutrustning för att prova på och utöva aktiviteter utan att behöva köpa nytt. Alla får låna och allt är gratis. Träffa Fritidsbanken så får du veta mer.

Läs mer om fritidsbanken

16 december: Förälder JKPG. Är du orolig för ditt barn? Känner du dig osäker i din föräldraroll? Eller har du kanske svårt att prata med ditt barn? Förälder JKPG ger dig vägledning och tips i ditt föräldraskap.

Läs mer om förälder JKPG