search
Sök
menu
Meny

Råslätt medborgarservice

Stadsgården i morgonljus.

Under åtta veckor i höst kan du få svar på frågor, lämna synpunkter och få information om kommunen genom att träffa oss på Stadsgården på Råslätt.

Det ska vara enkelt att nå oss, och att förstå oss. Därför kommer du som bor, jobbar, och besöker Råslätt att kunna träffa en kommunvägledare på plats under hösten 2020. Besök oss, ställ dina frågor eller berätta för oss om vad som är viktigt för dig.

Vi står inne på Stadsgården, mittemot receptionen till badet, på följande tider:
Måndagar 13.30-16.00
Onsdagar 13.30-16.00

Vi har ett separat rum där du som behöver rådgivning kan gå undan och prata enskilt med någon av oss.

Under hösten kommer vi att bjuda in olika verksamheter som är experter på olika frågor som är aktuella på Råslätt, eller som många har bett att få mer information om. Här kan du läsa mer om vilka verksamheter som kommer på vilka dagar, och vad de kan hjälpa till med. Schemat fylls på allt eftersom. Kom gärna med önskemål om verksamheter du vill träffa!

Schema

Onsdag 28 oktober:

Migrationsverket. En handläggare från Migrationsverket besöker oss och svarar på dina frågor.

Parkering på Råslätt. Undrar du vad som gäller när du ska parkera din bil på Råslätt? Vill du veta mer om hur du går tillväga för att betala parkering? Oavsett om du bor, jobbar eller besöker Råslätt ibland kan vi ge dig svar. Parkeringsavdelningen och Vätterhem svarar på dina frågor. Vi kan också ge dig stöd i hur du använder Parkster-appen för att betala parkeringen med din telefon.

Läs mer om Vätterhems parkeringar

Måndag 2 november: Konsumentrådgivning, budget- och skuldrådgivning. Har du frågor om köp av varor och tjänster, eller behöver du fråga någon om vad som gäller när du eller någon du känner har skulder? Konsumentrådgivningen och budget- och skuldrådgivningen kan hjälpa dig med svar och ge stöd på vägen mot en hållbar ekonomi.

Läs mer om konsumentrådgivning

Läs mer om budget- och skuldrådgivning

Onsdag 4 november:

Migrationsverket. En handläggare från Migrationsverket besöker oss och svarar på dina frågor.

Friluftsliv och fladdermöss. Visste du att kommunen har forskat på fladdermöss, och att vi nu har en utställning där du kan lära dig mer om dessa spännande djur? Vi berättar om friluftsliv, naturupplevelser och hur du hittar ut i naturen med din familj.

Läs mer om friluftsliv

Måndag 9 november: Kultur för familjer och barn. Undrar du vad du ska hitta på med dina barn på helgerna? Kultur är en levande och självklar del av vår kommun. Det finns konserter, biofilm, teaterpjäser och annat skoj för alla åldrar. Kom till oss så får du ett program och mer information.

Läs mer om kultur för barn

Onsdag 11 november: Infobo. Behöver du söka bostad? Vi vet vilka hyresvärdar som finns och kan hjälpa dig att hitta rätt i bostadsdjungeln. Hos oss får du information om vad som är viktigt att tänka på när du söker bostad.

Läs mer om bostadsbolag och hyresvärdar i Jönköpings kommun

Måndag 16 november: Ansökan till förskola. Har du barn i förskoleålder? I så fall kan du få information om hur det fungerar när ditt barn behöver en plats i förskola. Placeringsadministrationen svarar på dina frågor och visar hur du ansöker om plats.

Läs mer om ansökan av plats i förskola

Onsdag 18 november: Ditt barns utbildning börjar i förskolan. Visste du att grunden till ditt barns framtida lärande börjar i förskolan? Och att barn från tre år får kostnadsfri förskola 15 timmar per vecka? Vi berättar mer om varför förskolan är så viktig för ditt barn.

Måndag 23 november: Förverkliga din dröm och starta eget företag! I Jönköpings län finns det behov av nya företag och i synnerhet företag som drivs av kvinnor - gärna med utländsk bakgrund. Rima Aziz Hanna från Region Jönköpings Län vet allt om vad du behöver för att starta eget.

Läs mer om att starta egetlänk till annan webbplats

Onsdag 25 november: Ditt barns utbildning börjar i förskolan. Visste du att grunden till ditt barns framtida lärande börjar i förskolan? Och att barn från tre år får kostnadsfri förskola 15 timmar per vecka? Vi berättar mer om varför förskolan är så viktig för ditt barn.

Måndag 30 november: Project Z - ett volontärprojekt. Vill du ha kompisar och kontakter ifrån andra EU-länder? Fritidsgårdarna i Jönköping har just nu tre europeiska volontärer som jobbar med att öka solidaritet, samt sprida kunskap om demokrati och kultur. Kom och träffa dem och lär dig om hur det är att volontärjobba inom EU.

Läs mer om Project Z

Onsdag 2 december: Förälder JKPG. Är du orolig för ditt barn? Känner du dig osäker i din föräldraroll? Eller har du kanske svårt att prata med ditt barn? Förälder JKPG ger dig vägledning och tips i ditt föräldraskap.

Läs mer om Förälder JKPG

Måndag 7 december: Klimat, energi och miljö. Vill du veta hur man byter elavtal, eller hur man sparar på elen och får lägre elräkning? Eller undrar du varför vi egentligen ska sortera våra sopor, och hur? Energi- och klimatrådgivningen besöker oss tillsammans med June Avfall och berättar allt vi behöver veta om hur vi kan bidra till ett friskare klimat.

Läs mer om energi- och klimatrådgivningen

Läs mer om June Avfalllänk till annan webbplatsSkriv ditt meddelande här.
Kontaktuppgifter (om du vill ha svar från oss behöver du fylla i här)
Kontaktuppgifter (om du vill ha svar från oss behöver du fylla i här)
Hur dina personuppgifter behandlas och lagras beror på vilken sorts ärende eller fråga du har. Uppgifter som startar ett ärende eller tillför något nytt till ett befintligt ärende kommer att lagras i respektive förvaltnings diarium. Handlar det däremot bara om en fråga eller liknande, kommer vi att radera dina uppgifter efter att vi skickat ett svar till dig.