Trygghetspunkter, vid långa strömavbrott

Brandstationen i Bankeryd som också är en av kommunens trygghetspunkter.

Här finns information om vilka trygghetspunkter som finns i kommunen, där du kan få tillgång till värme, vatten och information vid t.ex. ett längre elavbrott.

Vid längre strömavbrott kan din bostad kylas ut. Du kan då behöva någon annan plats där det finns värme, vatten och möjlighet att ladda exempelvis telefonen. Kommunen kommer vid ett längre elavbrott starta upp ett antal trygghetspunkter, men tänk på att det kan ta ett par dygn innan dessa är iordningställda. Det är inte heller säkert att den trygghetspunkt som ligger närmast dig kommer att öppnas. Viktigt att du har en egen hemberedskap så att du kan klara dig några dagar själv. Hjälpen behövs i första hand till de som har det svårast.

Krisberedskap hemma - klara dig när det saknas el och vatten

Trygghetspunkternas resurser kan variera. Information om var trygghetspunkterna finns, vilka som är öppna och vad du kan få hjälp med får du reda på genom:

  • Sveriges Radio P4
  • Kommunens webbplats
  • Kommunens Facebooksida
  • Affischer

Vid dessa trygghetspunkter ska också information om det aktuella läget att finnas.

Din närmaste trygghetspunkt eller serviceplats

Din närmaste trygghetspunkt hittar du via "kartan till trygghetspunkter i Jönköpings kommun" under länkar. Välj rubrik Trygghet & Säkerhet. I de allra flesta fall är brandstationerna en trygghetspunkt.

Senast granskad/publicerad: