Poolfyllning, vattentransport

Här kan du läsa om vattentransport, fyllning av pooler, vattentankar eller sinande brunnar.

Räddningstjänsten kan hjälpa till med transport av vatten för olika ändamål. Det kan till exempel vara att fylla på pool, vattentankar och sinande brunnar.

Räddningstjänsten kan hjälpa till med transport av vatten vid tider då det ordinarie arbetet tillåter detta. Vi kan bara erbjuda hjälp till er som saknar vatten eller enbart har tillgång till en egen brunn.

Vill du ha hjälp så kontaktar du kommunens kontaktcenter som kontaktar oss. Vi försöker hjälpa dig i mån av tid men även då kan vi få avbryta för larm. Under sommarperioderna kan vi ha mycket att göra varpå väntetiderna kan bli långa. Det finns andra firmor som också hjälper till med vattentransporter.

För dig med kommunalt vatten

Vi har ingen möjlighet att hjälpa till med vattenpåfyllning till dig med kommunalt vatten. Vi behöver prioritera de med egen brunn eller de som helt saknar vatten. Bra att veta för dig är att en trädgårdsslang ger ungefär 15 liter vatten per minut. Det innebär att det tar cirka 1 timme att fylla 1m³ (1000 liter) och 10 timmar att fylla 10m³ (kostnad cirka 300kr för dig som privatperson). Vill du med kommunalt vatten ändå ha hjälp så hänvisar vi till andra firmor som transporterar vatten.

Debitering

Alla vattentransporter innebär en kostnad för dig som kund. Du debiteras enligt räddningstjänstens prislista.

Räddningstjänstens priser

Senast granskad/publicerad: