search
Sök
menu
Meny

Hallå där Kristina...

Kristina Hederskog är bygglovkoordinator i Jönköpings kommun.

Vad gör en bygglovkoordinator egentligen?

– Jag ska vara ansiktet utåt på bygglovavdelningen och svara på allmänna bygglovsfrågor. Jag arbetar också med statistik och innehållet på webbplatsen där vi tydliggör bygglovsprocessen och berättar hur vi arbetar med anmälningar. Jag samordnar också det ”Öppet hus” som vi har för allmänheten varje månad.

Det är högt tryck på byggandet i Jönköpings kommun. Vad gör ni på bygglovavdelningen för att snabba på processen?

– Vi arbetar med att förtydliga för de sökande vilka handlingar som ska skickas in. På så sätt får vi kompletta ansökningar som innehåller allt det handläggarna behöver för att hantera ärendet. Vi arbetar med ständiga förbättringar både internt och externt för att få ner handläggningstiderna så att medborgare och företag kan starta sina byggnationer snabbare. Bygglovavdelningen har även anställt fler medarbetare för att tillgodose det ökande behovet av ansökningar och anmälningar.

Hur kommer jag i kontakt med bygglovavdelningen?

– Du kan ställa frågor till oss genom att fylla i formuläret ”Ställ en fråga till bygglovavdelningen” på kommunens webbplats. Beskriv din fråga, bifoga information och foton så kan vi ge utförliga svar på bl.a. hur stor del av tomten som får bebyggas, vad som kräver bygglov respektive anmälan. Du kan också ringa kontaktcenter tfn 036-10 50 00 så kopplas du till oss.Eller ställ frågor direkt till en bygglovhandläggare under öppet hus.

Se kommande datum för öppet hus på jonkoping.se

Publicerad: 2017-11-08 15.35