search
Sök
menu
Meny

Skeppsbron: - Nu river vi första huset!

Skeppsbron är ett stort område precis utmed vattnet vid södra Munksjön och är också det som blir Jönköpings nästa stadsdel.

Eftersom Skeppsbron är nästan 35 hektar stort kommer det delas in i två olika etapper – Västra och Östra – där Västra delen är först ut. I Skeppsbron Västra kommer det byggas bostäder, både hyres- och bostadsrätter, för ca 2100 personer. Där kommer också finnas parker, affärer, kontor och restauranger. Rivning i december Planeringen och arbetet med Skeppsbron har pågått under lång tid men nu är det dags för att riva för att senare kunna sätta spaden i marken för att bygga bostäder. Rivningsstarten blir i december i år och beräknas pågå under stora delar av 2018. Gamla Slakteriet Först ut att rivas är den byggnad som i folkmun kallas Gamla Slakteriet. Redan på 1910-talet uppfördes slakteriet och där bedrevs sedan verksamhet under många år. I vattnet utanför fanns en stor brygga dit varor fraktades då det fortfarande förekom sjöfart på Munksjön.

Hjälp oss skriva historia!

Har du jobbat på slakteriet? Eller känner du någon som har gjort det? Har du en historia, minnen eller foton från Gamla Slakteriet som du vill dela med dig av? Vi vill väldigt gärna ha hjälp av alla för att få veta mer om både byggnadernas historia och de som arbetade där!

Publicerad: 2017-11-08 15.31