search
Sök
menu
Meny

Kultur

Från och med den 5:e november ställer vi in våra program med fysiska möten för att stoppa smittspridningen av coronaviruset i vår region.

Jönköpings kommun arbetar för att ge invånarna möjlighet att ta del av kultur och att ta plats både som arrangör och utövare. Konst och kultur ska vara en levande och självklar del av vår kommun.

Vi erbjuder verksamhet inom de olika kulturområdena för både stora som små. Genom samverkan med och bidrag till kulturföreningar och unga arbetar vi för att stötta det fria kulturlivet.

 


Publika corona-säkrade arrangemang
och aktiviteter:

För 6-13 år: Fönstertävla med biblioteken 1-30 april

På utsidan av alla biblioteken, på ett fönster eller en dörr, finns bibblans klurigheter för dig att lösa. Kan du lösa rebusen? Vilket ord bildar bokstäverna? Hur många olika uttryck har legofigurerna? Gå till ditt närmsta bibliotek och gnugga geniknölarna!

Tävlingen är för dig som är 6-13 år och pågår hela april, i vinstpotten ligger spännande böcker!

Adresser till biblioteken, mer info om tävlingen och tävlingsformulär finns här: https://bibliotek.jonkoping.se/aprilkul.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

0-110 år Lego Challenge 1-30 april

Hur skulle Mamma Mu se ut i lego? Hur blir legovarianten på en scen från Harry Potter eller Sagan om ringen? Låt fantasin flöda och bygg en figur eller en händelse ur en bok med legobitar och tävla om coola vinster.

Bibblans Lego Challenge är öppen för alla mellan 0-110 år och pågår 1-30 april. Läs mer om tävlingsregler, vinster och hur du tävlar på bibblans hemsida https://bibliotek.jonkoping.se/aprilkullänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gratis digital dansworkshop för dig 60+!

Nu kan du som är 60+ ta del av den italienska koreografen Silvia Gribaudis fantastiska rörelsespråk med Norrlandsoperans digitala workshopar! Dansnät Jönköping skulle visat Gribaudis verk GRACES. Den är nu flyttad till en säkrare vår 2022. Istället ger hon fyra workshopar till tonerna av Vivaldi. Gribaudi möter dig där du är från sin studio i Italien.

Boka din fribiljett här: Spring in Winter – Norrlandsoperanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Varmt välkommen!

Digitalt firande av dansens dag 29-30 april

Ingenting är som vanligt, men dansglädjen finns kvar och längtan efter att få uppleva och möta dans är stor. Kultur och utveckling, Region Jönköpings län, bjuder in till ett digitalt firande av Dansens dag den 29-30 april.

Är du eller ni dansare, danskonstnär, koreograf, dansskola, dansförening eller på något annat sätt aktiv inom dansen i Jönköpings län på amatörnivå eller professionell nivå? Då vill vi att ni skickar in ett bidrag till firandet! Det kan bestå av ett redan filmat dansverk, ett solo, en gruppkoreografi, ett scenframträdande eller något skapat hemma i vardagsrummet. Det kan vara ett enkelt klipp från en repetition, en liten del av en dansföreställning eller filmade övningar. Vi är nyfikna på vad just ni gör eller längtar tillbaka till nu när världen är upp och ner. Med hjälp av era dansbidrag firar vi Dansens dag på Youtube den 29-30 april.

Under firandet kommer vi även få ta del av spännande samtal med danskonstnärerna Helena Franzén och Stina Nilsson. Firandet sker i samarbete med Kultur och utveckling- Region Jönköpings län, Jönköpings kommun och Gnosjö kommun.

Läs mer och anmäl dig här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster