search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Studentlärare till fritidshem, skola och förskola!

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsUtbildningsförvaltningen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning10-20%
TillträdesdagEnl. överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-12-31
Referensnr19-60-1161
Publicerad2019-08-13
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Utbildningsförvaltningen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
10-20%
Tillträdesdag
Enl. överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-12-31
Referensnr
19-60-1161
Publicerad
2019-08-13

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Vill du vara med och skapa samhällssmarta barn? Då har vi ett jobb för dig!
Jönköpings kommun, i samarbete med HLK Jönköping University, söker efter dig som önskar kombinera dina studier med arbete inom samma yrke du utbildar dig till.

Att arbeta som Studentlärare
Som Studentlärare är du knuten till ett förskole- eller skolområde under ca ett läsår med möjlighet till förlängning under din studietid. Det innebär att du får en unik möjlighet att prova teorin du lär dig under din utbildning i praktiken. Samtidigt kommer du successivt introduceras in i ditt nya yrke. Arbetstiden planeras tillsammans med din chef, utifrån verksamhetens behov och dina egna möjligheter. Det innebär att du kan arbeta mer vissa perioder och mindre andra perioder.

Välkommen till oss
Välkommen till en arbetsplats full av engagerade och kompetenta kollegor. Tillsammans på Utbildningsförvaltningen vill vi skapa lärglädje hela vägen och detta gör vi genom gemenskap, engagemang och nytänkande!

Din kompetens
Du är student på HLK,  Högskolan för lärande och kommunikation, på något av följande program:
- Förskollärarprogrammet
- Grundlärarprogrammet med inriktning förskoleklass och årskurs 1-3
- Grundlärarprogrammet med inriktning årskurs 4-6
- Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem
- Ämneslärarprogrammet samtliga inriktningar

Vi ser gärna att du har minst ett läsår kvar av dina studier och har möjlighet att under ett läsår arbeta ca 10-20%. Arbetstiden fördelas fritt över läsåret i samråd med närmsta chef. För att planering av arbetstiden ska fungera på bästa sätt krävs det att du är flexibel och strukturerad i hur du lägger upp dina egna studier.

Vi söker dig som har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan vara en trygg förebild för våra barn och elever. Du trivs att arbeta med andra och bidrar till ett bra samarbete. Du kan kommunicera med barn, elever, personal och vårdnadshavare och har förmåga att förmedla budskap på ett tydligt sätt. Du tar ansvar och är närvarande med ett förhållningssätt som utgår från att alla barn och elever kan lyckas.

Rekryteringsprocessen
I ansökningsformuläret fyller du i vilket program du studerar på. Det sker ett löpande urval till aktuella studentlärarplatser, antal platser kan variera med tiden.

De som går vidare i processen blir kontaktade för intervju.  Därefter sker ytterligare urval och referenstagning. Om du blir erbjuden studentläraranställning blir du tilldelad ett område där du får ett första möte med din nya chef. I det första mötet kommer ni överens om tillträdesdatum, sysselsättningsgrad och upplägget på hur ni planerar arbetstiden.

Övrigt
Går du vidare i processen kommer vi behöva 2 referenser, studieintyg över avklarade högskolepoäng och du behöver uppvisa utdrag från belastningsregister. Lön sätts utifrån hur långt du kommit i din utbildning. Bifoga gärna relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker redan nu. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vill du veta mer?
Vill du veta mer om vad det innebär att arbeta som studentlärare eller har andra frågor kring rekryteringen kontakta Ingela Martinsson, HR-strateg, tfn 036-10 67 70.

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.