search
Sök
menu
Meny
Sök

Medborgarservice Råslätt

Illustration av en stad med människor, träd och hus.

Jönköpings kommun ska vara enkel att nå, och enkel att förstå.
I höst kan du få kommunvägledning hos medborgarservice på Råslätt. Du hittar oss på Stadsgården.

Öppettider medborgarservice

Råslätt tisdagar 13.00-16.30
(i receptionen på Stadsgården)

Öxnehaga torsdagar 13.00-16.30
(i läsrummet på biblioteket)

På medborgarservice kan du få information, rådgivning, svar på frågor om kommunen, lämna synpunkter, göra felanmälningar och mycket annat. Vi hjälper dig att komma i kontakt med rätt person om vi inte kan svara på din fråga direkt. Är du osäker på om din fråga rör kommunen eller någon annan organisation? Kom till oss och prata, så lotsar vi dig rätt!

När vi har stängt kan du lägga en lapp i någon av våra kommunbrevlådor som står inne på Råslätt bibliotek, så hör vi av oss till dig när vi är på plats.

Medborgarservice Råslätt är en del av delmos-projektet Jämlik och utökad medborgarservice.

Här kan du läsa mer om alla kommunens delmos-projekt

Det här händer på medborgarservice Råslätt

Schema

23 november: June Avfall. Vet du vilka som är sortergårdens "big five"? June Avfalls miljöpedagog berättar allt om hur källsortering, återvinning, avfall och kretslopp kan förbättra vår miljö.

Läs mer om June avfall och hur du sorterar rätt Länk till annan webbplats.

23 november: Rekryteringsgruppen. Vill du göra en insats för en annan människa? Rekryteringsgruppen berättar om vad det innebär att ta ett uppdrag som kontaktperson, kontaktfamilj, familjehem och jourhem. En liten insats med stor betydelse.

Läs mer om uppdragen: Min insats

30 november: Fritidsbanken. Genom Fritidsbanken kan du låna sport- och fritidsutrustning för att prova på och utöva aktiviteter utan att behöva köpa nytt. Alla får låna och allt är gratis. Träffa Fritidsbanken så får du veta mer.

Läs mer om fritidsbanken

30 november: Ditt barns utbildning börjar i förskolan. I förskolan läggs grunden till ditt barns framtida lärande och är ett första steg till skolan. Det som ditt barn lär sig i förskolan kan påverka skolresultaten ända upp till gymnasiet. Har du barn i förskoleålder? I så fall kan du få information om hur det fungerar när ditt barn behöver en plats i förskola. Placeringsadministrationen svarar på dina frågor och visar hur du ansöker om plats.

Läs mer om förskolan

14 december: Förälder JKPG. Är du orolig för ditt barn? Känner du dig osäker i din föräldraroll? Eller har du kanske svårt att prata med ditt barn? Förälder JKPG ger dig vägledning och tips i ditt föräldraskap.

Läs mer om förälder JKPG