search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare Hotell & Turism

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsPer Brahegymnasiet
AnställningsformTidsbegränsad
OmfattningCa 45 %
Tillträdesdag2018-01-08 till 2018-06-21
Sista ansökningsdag2017-10-15
Referensnr17-61-0126
Publicerad2017-09-13
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Per Brahegymnasiet
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
Ca 45 %
Tillträdesdag
2018-01-08 till 2018-06-21
Sista ansökningsdag
2017-10-15
Referensnr
17-61-0126
Publicerad
2017-09-13

Per Brahegymnasiet...
Per Brahegymnasiet har en lång tradition som skola med rötter från 1200-talet. Skolan ligger centralt i Jönköping med ca 1100 elever och 140 medarbetare. Våra högskoleförberedande utbildningar är EK, ES, HU, NA och SA, yrkesexamen inom HT samt Introduktionsprogram. Vi har också IB som är en internationell gymnasieutbildning.
Bredden av utbildningar och inriktningar sätter en positiv prägel på stämningen i skolan. Vi har en lång tradition av att möta elever som har höga ambitioner och som vill hitta vägen mot sina framtida mål. Skolan är organiserad i tre rektorsområden med gemensamma stödfunktioner.


Vad gör vi...
Som lärare på Per Brahegymnasiet ska du kunna ta hänsyn till elevers olika behov och förutsättningar för lärande och ha en god dialog med elever och vårdnadshavare med ett professionellt förhållningssätt och lyhördhet. Du kommer att arbeta självständigt och tillsammans med kollegor och elever, planera och genomföra den pedagogiska verksamheten. Du verkar för att få eleverna att ta egna initiativ och ansvar för sin egen utveckling. I rollen är det viktigt att arbeta med återkoppling/feedback som en naturlig del av uppdraget för att skapa de bästa förutsättningarna för lärande.

Du kommer att ingå i ett arbetslag där vårt främsta mål är att främja elevers kunskapsutveckling och ge våra elever möjlighet till ett lärande som bygger på delaktighet, inflytande, personlig utveckling samt förmåga att arbeta i team. Samtidigt jobbar vi nära branschen såväl i vår region som ute i Europa. Du kommer att undervisa i kurserna:
• Guide och reseledare
• Turistbyråservice
• Service och bemötande


Vem är du...
Vi söker dig med lärarexamen med inriktning hotell & turism samt lärarlegitimation. Det är meriterande med flerårig arbetslivserfarenhet från turistbranschen. För att lyckas som yrkeslärare behöver du också ha goda kunskaper i det svenska och engelska språket. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete i gymnasieskolan och du har relevant IT- kompetens.

Som person är du trygg och stabil, du kommer med idéer som kan omsättas i praktiken och som bidrar till ett gott resultat. I din lärarroll leder, driver och motiverar du dina elever så att ett lärande och innovativt klimat uppstår. Stor vikt läggs vid god arbetsförmåga, god social förmåga och personlig lämplighet. Vi hoppas att du är en passionerad persons som har ett brinnande intresse för besöksnäringen i stort och hotell- och turismutbildningen specifikt. Du bör ha möjlighet att under terminerna resa inom och utom Sveriges gränser med elever i utbildningssyfte då detta är en viktig del för vår utbildning.


Övrigt...
Jönköpings kommun använder Vklass som lärplattform. Därför förväntas du även ha vana och kunskap att hantera moderna IKT-verktyg.

Vi kommer att kalla till intervjuer löpande under ansökningstiden.

Tjänsten kan komma att tas i anspråk av övertalig/inlasad personal.


För att underlätta rekryteringen...
Ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker samt minst två referenser. Tänk även på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.


Upplysningar:
Rektor Andreas Holm - tfn 036-10 54 92 eller 072-552 86 95

Fackliga organisationer
http://www.jonkoping.se/fackligaubf

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.