search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Timanställda lärare inom Matte/No

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsUtbildningsförvaltingen
AnställningsformTidsbegränsad
OmfattningEnl överenskommelse efter verksamhetens behov
TillträdesdagEnligt överenskommelse till enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-08-31
Referensnr20-60-0930
Publicerad2020-05-11
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Utbildningsförvaltingen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
Enl överenskommelse efter verksamhetens behov
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse till enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-08-31
Referensnr
20-60-0930
Publicerad
2020-05-11

Tycker du att det är roligt att arbeta med ungdomar och vill se olika pedagogiska verksamheter? Vill du göra skillnad där det behövs? Då är du kanske en av de kompetenta och engagerade medarbetare vi söker!

Under den rådande situationen med Covid-19 har vi sedan en tid tillbaka färre vikarieuppdrag att erbjuda. Just nu rekryterar vi därför färre personal än vanligt och söker nu främst personer med kvalificerad erfarenhet. Vi söker i första hand personer som är kvalificerade för att undervisa i matte och/eller NO-ämnen i åk 7-9. 

Ditt nya jobb
Jönköpings kommun har 34 grundskoleområden uppdelat på 11 vikarieområden. Detta innebär att arbetet kommer vara flexibelt och omväxlande med många nya möten. Det är framförallt ett meningsfullt arbete där du kan utvecklas och göra skillnad för våra elever! 

Som timvikarie arbetar du som lärare i åk 7-9 i matematik och/eller NO-ämnen. Beroende på din bakgrund kan det också bli aktuellt med timvikariat inom andra ämnen och årskurser. I första hand handlar det om korta timvikariat mellan 1-14 dagar men i förlängningen kan det också handla om längre månadsvikariat.

I rollen som lärare är du ofta ensam ansvarig för att bedriva undervisningen i klassen då ordinarie lärare är frånvarande men i vissa fall kan du ha en lärare eller elevassistent som stöd. Oftast finns en överlämnad planering för dagen som ska följas. Du har i uppdrag att vara en god förebild, stötta och vägleda eleverna under dagen. Det är viktigt att skapa en tydlig struktur i klassrummet och att eleverna bemöts efter sina förutsättningar.

Din kompetens
Vi söker dig som har en god pedagogisk förmåga och ett positivt förhållningssätt gentemot elever. Du har bra kunskaper inom matematik och/eller NO-ämnen för undervisning i åk 7-9.  Vi söker dig som har lärarexamen eller som studerar på lärarhögskolan. Vidare söker vi också dig som visserligen inte har lärarexamen men som tidigare har arbetat som lärare eller har annan motsvarande erfarenhet, exempelvis ingenjörsutbildning eller annan naturvetenskaplig utbildning.

Du har ett flexibelt förhållningssätt till arbetstider då arbetet kan innebära att du bokas på en skola med kort varsel. Hög anpassningsförmåga och lyhördhet är en förutsättning för att snabbt sätta sig in i nya miljöer och därmed kunna bidra till en fungerande verksamhet. Vidare är det viktigt att du är ansvarsfull, initiativtagande, ha en god samarbetsförmåga och kan sätta gränser när det behövs. För att kommunicera med elever behöver du behärska det svenska språket väl i tal och skrift.

Känner du att ovanstående beskrivning stämmer in på dig? Då är du välkommen med din ansökan

Vi erbjuder dig

  • ett viktigt arbete där du får vara med och påverka elevers lärande och utveckling
  • ett flexibelt arbete där du själv bestämmer när du vill vara tillgänglig för jobb
  • ett omväxlande arbete där du får arbeta på olika arbetsplatser, inom olika verksamheter och ta del av olika arbetssätt
  • en möjlighet att på sikt få längre anställningar i vår verksamhet
  • en möjlighet att skaffa dig goda referenser för framtida jobb

Bra att veta
För att få arbeta inom en pedagogisk verksamhet måste vi ha ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.  Beställ ett direkt i samband med att du lämnar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är ca 2 veckor. 

En förutsättning för att kunna bli bokad är att ha tillgång till mobil och/eller dator för att aktivt kunna lägga schema i vårt bemanningssystem. Du blir kontaktad via sms angående korttidsvikariat vilken innebär att många kontakter sker med kort varsel, ofta samma dag som behovet gäller

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta Vikarieförmedlingen, vikarieformedlingen@jonkoping.se

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.