search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Energi- och klimatrådgivare

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsKanslienheten
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100
Tillträdesdag2020-10-01 till 2021-09-30
Sista ansökningsdag2020-08-17
Referensnr20-04-0019
Publicerad2020-06-23
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Kanslienheten
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100
Tillträdesdag
2020-10-01 till 2021-09-30
Sista ansökningsdag
2020-08-17
Referensnr
20-04-0019
Publicerad
2020-06-23

Vill du vara med och utveckla Jönköping? Vill du använda din kunskap och erfarenhet för att guida oss till en effektivare energianvändning och minskad klimatpåverkan? Då har du ett jobb att söka.
 
Vi söker dig som har kunskap och genuint intresse för energi- och klimatfrågor. Du tycker om att ha många olika kontakter, är kommunikativ och har lätt för att samarbeta. 

I din roll som energi- och klimatrådgivare bidrar du till att energianvändningen effektiviseras och till minskad klimatpåverkan hos privatpersoner, företag och organisationer. Konkret innebär det att du som en neutral part ger rådgivning vid personliga möten, telefon, e-post och sociala medier samt vid arrangemang och föreläsningar. Du genomför insatser genom till exempel olika informations- och kommunikationsinsatser och publika event. En del av  arbetet innebär att hitta nya informationsvägar för att utveckla och göra rådgivningsverksamheten mer känd. Du kommer även att vara en viktig del i att driva och utveckla lokala, regionala och nationella projekt inom området. Som energi- och klimatrådgivare blir du en del av en mindre arbetsgrupp som präglas av gemensamt ansavarastagande.

Tjänsten kan innebära arbete på kvällar och helger.

Vi söker dig som:
- har högskoleutbildning eller motsvarande inom energi- eller miljöområdet alternativt högskoleutbildning eller motsvarande inom kommunikation med goda kunskaper inom energi- och miljö 
- har goda IT-kunskaper och är van att hantera olika system och digitala plattformar
- har kunskap och erfarenhet av att använda sociala medier för kommunikation med olika målgrupper
- har kunskap och erfarenhet av kommunikation/marknadsföring inom området
- kunskap och erfarenhet inom kommunikation värderas högt
- kunskap och erfarenhet av marknadsföring inom området är meriterande
- är lösningsfokuserad, analytisk, kreativ och kommunikativ
- har lätt för att inspirera och motivera andra
- har förmåga att anpassa och på ett enkelt sätt förmedla kunskap till olika grupper och enskilda personer

För tjänsten krävs B-körkort.

Om oss
Jönköping, Habo, Mullsjö, Sävsjö och Vaggeryds kommuner har en gemensam energi- och klimatrådgivning. Verksamheten har sina lokaler i Kasernen på A6, samlokaliserade med kommunens konsumentrådgivning. Mer information finns på verksamhetens hemsida: www.energicentrum.se

För frågor
För frågor kontakta kanslichef Tomas Björk, tfn 036-10 55 46, v 26 och fr o m v 33 övriga veckor går det bra att maila frågor till tomas.bjork@jonkoping.se. Under v 27 samt fr o m v 32 finns även  energi- och klimatrådgivare Emma Adolfsson, tfn 036-10 72 81 tillgänglig för frågor. 
Kontaktuppgifter till fackliga företrädare hittar du via länken fackliga företrädare

Tillsammans gör vi Jönköpings kommun bättre – för alla. Hos oss får du mer än ett jobb. Välkommen att söka tjänsten.

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.