search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare till RES (Rörligt skolstöd)

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsGemensamma resursenheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-08-31
Referensnr20-60-1480
Publicerad2020-06-18
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Gemensamma resursenheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-08-31
Referensnr
20-60-1480
Publicerad
2020-06-18

Gillar du nya utmaningar i ditt arbete? Ser du möjligheter istället för svårigheter? Drivs du av att alla elever ska få lyckas och har rätt till en bra utbildning? Vill du jobba i ett team där alla jobbar för varandra, med ett tydligt och gemensamt förhållningssätt? Då är detta ett jobb för dig! Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Vi söker en lärare till vårt Rörliga skolstöd (RES). RES är en operativ elev- och/eller gruppnära insats. RES verkar för att skapa en tillgänglig utbildning, att alla elever ska ges tillgång till och möjlighet att ta del av lärande och gemenskap i hela lärmiljön. Insatsen riktar sig till såväl grupper som till enskilda elever, i årskurs F – 9, som befinner sig i komplicerade skolsituationer. Insatsen sker i skolan tillsammans med personalen under en fyraveckorsperiod.

RES arbetar på uppdrag av rektor. Rektor deltar på alla möten tillsammans med elevhälsan och berörd personal då målet med RES insats är att skapa förutsättningar för lärande, inte bara kring en elev eller en grupp, utan också bidra med generaliserbara kunskaper som kan användas på hela skolan. I samband med RES insats på skolan kan vi också erbjuda verksamheten exempelvis föreläsningar, kunskapsstöd i form av reflekterande samtal, boktips mm.

Välkommen till oss
Gemensamma resursenheten omfattar förutom Rörligt skolstöd (RES) också ett Rörligt förskolestöd, två sjukhusskolor, tre resursenheter samt särskilda undervisningsgruppen Jusö. Inom enheten, som är en del av utvecklingsavdelningen på utbildningsförvaltningen, arbetar ca 40 medarbetare.

Din kompetens
Vi söker en legitimerad grundskollärare med arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har specialpedagogisk kompetens samt erfarenhet av framgångsrikt arbete kring elever i behov av särskilt stöd. Meriterande är också att du arbetat på olika stadier inom grundskolan.

Som person är du lösningsfokuserad med en god kommunikativ förmåga gentemot elever och kollegor. Du ser helheten och trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på flexibilitet. Du har god samarbetsförmåga och ni arbetar tillsammans för att alla ska lyckas. Detta är en förutsättning för att lyckas med uppdraget. Du har lätt att skapa struktur i arbetet, att uttrycka dig både muntligt och skriftligt och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga lärarlegitimation, relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länken till beställning av belastningsregister här. 

Intervjuer kommer eventuellt att ske innan ansökningstiden gått ut men först i augusti. Vill du vet mera? Under v.28-31 har vi svårigheter att svara på frågor pga. semester men i övrigt går det bra att kontakta oss. Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer
Eva Strandéus, chef Gemensamma resursenheten, tel 036 – 10 56 73
Peter Sjöstedt, bitr. chef Gemensamma resursenheten, tel 036 – 10 56 78
Pia Svensson, Lärarförbundet, tel 036 – 10 54 14

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.