search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare till särskild undervisningsgrupp

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsGemensamma resursenheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-08-31
Referensnr20-60-1479
Publicerad2020-06-18
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Gemensamma resursenheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-08-31
Referensnr
20-60-1479
Publicerad
2020-06-18

Tycker du om att få elever trygga och få elever att tro på sig själva? Vill du jobba i ett team där alla jobbar för varandra, med ett tydligt och gemensamt förhållningssätt? Tycker du om att sprida glädje och skratt med elever och kollegor?  Då är detta ett jobb för dig! Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Vi söker dig som tillsammans med medarbetare på enheten vill göra skillnad för våra barn och ungdomar! Du blir en del av verksamheten Jusö som omorganiserades under vintern 2020 där du tillsammans med kollegor formar verksamheten och utbildningen för eleverna. Arbetet innebär att för varje elev anpassa undervisningen utifrån den enskilda elevens behov men också att stödja eleverna i deras sociala relationer. Arbetet är aktivt och tålamodsprövande men också energigivande. Att arbeta som lärare på Jusö innebär även många kontakter med hemskolans personal, elevhälsa, rektorer, vårdnadshavare och t ex socialtjänst och hälso- och sjukvård, allt för att skapa en så god lärandemiljö för eleverna som möjligt.

Välkommen till oss
Gemensamma resursenheten omfattar två sjukhusskolor, tre resursenheter, särskilda undervisningsgruppen Jusö samt ett rörligt förskole- och skolstöd. Inom enheten, som är en del av utvecklingsavdelningen på utbildningsförvaltningen, arbetar ca 40 medarbetare.

Jusö är en av fyra kommungemensamma särskilda undervisningsgrupper och på dessa finns de elever som behöver allra mest stöd. Placeringen är tidsbegränsad för eleven och beslutas av hemskolans rektor. Syftet med placeringen är att eleven ska få en fungerande skolgång genom olika åtgärder och anpassningar med målsättning att så snart som möjligt kunna komma tillbaka till hemskolan. Hemskolans rektor behåller därför ansvaret under placeringen. På Jusö arbetar nio legitimerade lärare och det går 15-18 elever i åk 4-9 på enheten, majoriteten av dessa i åk 6-9.

Din kompetens
Vi söker legitimerade grundskollärare med bred ämnesbehörighet och erfarenhet av bedömning och betygssättning. Vi ser gärna att du har specialpedagogisk kompetens samt erfarenhet av framgångsrikt arbete kring elever i behov av särskilt stöd och psykisk ohälsa. Meriterande är också att du arbetat på olika stadier inom grundskolan.

Som person är du lösningsfokuserad med en god kommunikativ förmåga gentemot elever, kollegor och vårdnadshavare. Då en del av verksamheten sker i ute i vår natur och övriga samhället behöver du använda din kreativitet i undervisningen. Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på flexibilitet.  Du har god samarbetsförmåga och ni arbetar tillsammans för att alla ska lyckas. Detta är en förutsättning för att lyckas med uppdraget. Du har lätt att skapa struktur i arbetet och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga lärarlegitimation, relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länken till beställning av belastningsregister här. 

Intervjuer kommer eventuellt att ske innan ansökningstiden gått ut men först i augusti. Vill du veta mera? Under v.28-31 har vi svårigheter att svara på frågor pga semester men i övrigt går det bra att kontakta någon av oss. Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer
Eva Strandéus, chef Gemensamma resursenheten, tel 036 – 10 56 73
Peter Sjöstedt, bitr. chef Gemensamma resursenheten, tel 036 – 10 56 78
Klara Gustafsson, Lärarförbundet, tel 070 – 587 61 87

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.