search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förstelärare i Svenska som andraspråk

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsJunedalsskolan
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2021-01-11 till 2024-01-10
Sista ansökningsdag2020-08-21
Referensnr20-60-1514
Publicerad2020-06-24
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Junedalsskolan
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2021-01-11 till 2024-01-10
Sista ansökningsdag
2020-08-21
Referensnr
20-60-1514
Publicerad
2020-06-24

Lärglädje börjar med dig. Vill du vara med och bidra till likvärdig utbildning, högre måluppfyllelse och inspirera till ett lustfyllt lärande? Är du redo att ta nästa steg i din lärarroll? Då är det här jobbet för dig!

Ditt nya jobb
Som förstelärare i svenska som andraspråk arbetar du i första hand med undervisning och uppgifter som hör till undervisningen. Du initierar och driver projekt i syfte att utveckla undervisningen och du har en nyckelroll i att leda kollegialt lärande. Du är en god förebild för arbetslaget i det pedagogiska vardagliga arbetet.

Det ingår också i uppdraget medverka i skolans utvecklingsgrupp och att tillsammans med skolans övriga förestelärare planera för och genomföra skolans gemensamma kompetensutveckling.

Uppdraget är ett förordnade på tre år där du har en tillsvidaretjänst som lärare i botten.

Välkommen till oss
Junedalskolan består just nu av ca 850 elever i grundskola, grundsärskola 7–9, där elevunderlaget i båda dessa verksamheter kommer att öka framöver. Vi arbetar för att eleverna ska nå efter sin förmåga toppen av sin potential. För att eleverna ska kunna nå dit behöver vi bra lärare/personal som kan motivera, stimulera elevernas nyfikenhet och ha höga förväntningar på deras förmåga att utvecklas. Junedalskolan ligger i centrala delarna av Jönköping. Vi har både närheten till city och dess faciliteter och 10 min promenad till Jönköpings stadspark. Hos oss ska alla trivas, vara trygga och känna arbetsglädje. Vi arbetar runt eleven med ett helhetsperspektiv där elever ska kunna känna trygghet, glädje, ansvar och självständighet som ger en bra grund för kunskapsinhämtandet. 

Din kompetens
Meriterad förstelärare. Kraven för att vara meriterad till förstelärare är att du:
• är legitimerad lärare i svenska som andraspråk
• genom dokumentation kan redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar som lärare i skolväsendet
• har visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat,
• har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen och i övrigt bedöms som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen.
• har grundläggande IT-kompetens
• använder IKT som en naturlig del i undervisningen.

Rekryteringsprocessen
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten, beskrivning av din IT-kompetens samt dina akademiska meriter. Förutom det personliga brevet ska ansökan innehålla:
• CV
• Lärarlegitimation
• Examensbevis
• Studieintyg (Ladok)
• Utlåtande förstelärare från din rektor (gäller för ej meriterade)

Du som söker ansvarar själv för att dela ut blanketten om utlåtande till rektor som efter att besvarat den skickar in enkäten per mail till lisa.stark@jonkoping.se.
Ansökan sker i två steg. Din ansökan behandlas och därefter får du besked om du går vidare till meriteringsprocess för förstelärare. Mer information och de handlingar som behövs till din ansökan hittar du på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer?
Irena Hanzek, Rektor tfn 036-10 61 80, irena.hanzek@jonkoping.se
Ulrika Martinsson, Utvecklingsstrateg: ulrika.martinsson@jonkoping.se
Lisa Stark, Utvecklingsstrateg:  lisa.stark@jonkoping.se
Fackliga representanter

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.