search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsNorrahammars förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2020-09-01
Sista ansökningsdag2020-08-16
Referensnr20-60-1471
Publicerad2020-06-30
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Norrahammars förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2020-09-01
Sista ansökningsdag
2020-08-16
Referensnr
20-60-1471
Publicerad
2020-06-30

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Ditt nya jobb
Du kommer arbeta som förskollärare inom förskoleområdet, vilken avdelning bestäms utifrån din kunskapsprofil och vårt behov. Du ska tillsammans med övriga pedagoger i arbetslaget driva och utveckla förskolans undervisning och utbildning i enlighet med läroplanens mål och intentioner. Förskollärare ansvarar för att de målstyrda processerna, som syftar till utveckling
och lärande.

Välkommen till oss
Välkommen till oss på Norrahammars förskoleområde. Vi finns i Norrahammar några kilometer söder om Jönköping. Vi har goda bussförbindelser, närhet till skog, bibliotek, vårdcentral, affär mm.

På Norrahammars förskola finns tre avdelningar. Två 1-3 års avdelningar och en 3-5 årsavdelning där man arbetar som storarbetslag med ca 45 barn och 7 pedagoger. På förskolan har vi många barn från olika länder och med olika kulturer.
På Rosengårds förskola finns två 1-3 års avdelningar, två 3-5 års avdelningar och en avdelning, Igelkotten, som är en av kommunens särskilda verksamheter. En integrerad 3-5 årsavdelning där några av platserna är avsedda till barn med olika funktionsvariationer.

Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.

Kompetenskrav
Du är legitimerad förskollärare, alternativt går du sista året på förskollärarutbildningen. För oss är det viktigt att du har barnets utveckling och lärande i centrum och tillsammans med kollegor verkar för en bra tid på förskolan. Tillsammans med arbetslag och specialpedagog upprättar du planer för barn med särskilda behov och ansvarar för att de genomförs. Du är väl insatt i våra styrdokument och har lätt för att omvandla teori till praktik. Vi kommer lägga stor vikt vid god samarbetsförmåga och ett stort engagemang. Grundläggande IT-kompetens är ett krav.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vill du veta mer?
Johanna Sandwall, Rektor 036-10 36 71
Gunnel Kjellerstedt, Lärarförbundet 036-10 38 96
Maria Kastanius, Lärarförbundet 036-10 36 79
  
Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.