search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare inriktning fritidshem med fokus rastverksamhet och elever i åk 4-5

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsHisingstorpsskolan/Bymarkens skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2020-10-01eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2020-08-10
Referensnr20-60-1609
Publicerad2020-07-06
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Hisingstorpsskolan/Bymarkens skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2020-10-01eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2020-08-10
Referensnr
20-60-1609
Publicerad
2020-07-06

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Kom till oss och skapa lärglädje!

Ditt nya jobb
Är du intresserad av uppdraget som fritidslärare på Hisingstorpsskolan i Jönköping? Då är just du välkommen att söka till oss! Du kommer att arbeta med planering, genomförande och utveckling av fritidshemmets dagliga verksamhet tillsammans med övriga lärare på skolan. Utöver huvuduppdraget i fritidshemsverksamheten så söker vi en pedagog är intresserad av rasten som en del i den pedagogiska verksamheten och elevernas utveckling. All personal på skolan har tillsammans uppdraget att stötta alla skolans elever i deras lärande. 

Välkommen till oss!
Vårt skolområde består av två grundskolor; Hisingstorpsskolan F-6 och Vätterslundsskolan F-3. Skolorna är belägna i natursköna omgivningar på Bymarken i de västra delarna av Jönköping med närhet till naturen och vår ”skolskog”. För närvarande finns cirka 540 elever och ett 80-tal medarbetare inom skolområdet. Hisingstorpsskolan är en grundskoleenhet F-6 organiserad i arbetslag inom verksamheterna förskoleklass, årskurs 1-6 och fritidshem. I arbetslagen i åk F-3 arbetar grundskollärare och lärare med inriktning fritidshem tillsammans för att ge eleverna en god undervisning hela skoldagen. Arbetslagen ansvarar tillsammans för alla eleverna i en årskurs. Från och med åk 4 går eleverna till Klubben som har sina lokaler på Fjällstugan, en liten bit från skolhuset. Under läsåret 20/21 har vi organiserat att två lärare med inriktning fritidshem, som anvarar för rastverksamheten tjänstgör på Klubben. Du kanske blir en av dem!

Skolområdet präglas av medarbetarnas strävan att bedriva undervisning av mycket god kvalitet, studiero och hög måluppfyllelse. Sedan några år arbetar vi aktivt med rastverksamhet som en del i trygghetsarbetet och rörelseglädje.
Under läsåret 2020/2021 fokuseras vårt utvecklingsarbete på fyra områden; 

  • Fortsatt arbete med digitalisering, bland annat genom införande av digitala verktyg till eleverna i åk 1 och åk 4,
  • Fortsatt arbete med att öka samarbete och samsyn med fokus på ökad kvalitet i undervisningen i alla verksamheter där vi tillsammans strävar efter att utveckla ”en röd tråd” för elevernas lärande från förskoleklass till åk 6 i klassrummen och på fritids.
  • Fortsatt gemensamt arbete kring hur vi möter alla elever utifrån Kenth Hedevågs bok ”När mallen inte stämmer" samt introduktion av arbete med kooperativt lärande m.m.
  • Ökad rörelseglädje i skolan
  • Alla lärare med inriktning mot fritidshem på Hisingstorpsskolan deltar i Utbildningdförvaltningens utvecklingssatsning "Framtidens Fritids"


Din kompetens
Vi söker dig som har examen som lärare med inriktning mot fritidshem/fritidspedagog. Det är en merit om du har tidigare erfarenheter från att leda rastverksamhet. Vi lägger också vikt vid om du har stort intresse för att arbeta med att utveckla undervisningen i fritidshemmet utifrån Lgr 11. 
Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du strävar efter att utveckla varje elevs förmågor kunskapsmässigt och socialt så långt det går inom ramen för hela grundskolans verksamhet. Vidare är du en flexibel person som finns till för alla elever på skolan och kan smidigt anamma skolans gemensamma förhållningssätt. Du tar ett helhetsansvar för elevernas skoldag och medverkar till trivsel och samhörighet. Du förväntas ha god vana att dokumentera ditt arbete och har god kompetens gällande IT och digitala verktyg.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kommer troligtvis genomföras tidigast under vecka 32 på grund av att skolledning och lärare har semester. 

Vill du veta mer?
Rektor Lena Nordh-Jonsson, tel 036-10 61 72,
Bitr. rektor Sofia Wissö, tel 036-10 68 84
Lärarförbundet, Ulf Claesson, tel 0703-231281

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.